Cara Memasarkan Perniagaan Perundingan Komputer Rumah

Memasarkan perniagaan perundingan komputer di rumah mesti dilakukan secara konsisten agar berkesan. Teliti pemasaran yang dilakukan oleh perniagaan lain dan kembangkan rancangan pemasaran sebelum melakukan tindakan apa pun. Penting juga untuk melacak semua usaha pemasaran dan menentukan pulangan pelaburan anda untuk mengetahui apa yang berhasil dan apa yang tidak. Dengan pengetahuan dan persediaan yang tepat, memasarkan perniagaan perundingan komputer di rumah boleh menjadi menyenangkan dan menguntungkan.

1

Mulakan dengan meneliti persaingan anda dalam radius seratus batu. Anda ingin mengumpulkan maklumat di mana dan bagaimana pesaing anda memasarkan perkhidmatannya. Sekiranya anda tidak mempunyai persaingan, anda perlu memutuskan apakah benar-benar ada keperluan untuk perniagaan anda.

2

Mulakan senarai aktiviti pemasaran yang mungkin berlaku seperti Yellow Pages, poskad, iklan surat khabar, penjualan telefon, penjualan orang lain, brosur. Sekiranya anda mengalami kesulitan untuk menghasilkan idea, carian Google yang cepat dengan kata kunci "pemasaran perniagaan kecil" akan memberi anda akses ke banyak laman web dan blog dengan idea.

3

Buat laman web dan cetak kad nama. Ini adalah dua item pemasaran yang mesti ada dalam iklim perniagaan masa kini. Anda juga harus mempertimbangkan brosur dan alat tulis kop surat jika anda berencana untuk menghantar maklumat atau mengunjungi calon pelanggan secara langsung.

4

Kembangkan rancangan pemasaran tiga bulan untuk dimulakan dengan aktiviti pemasaran yang dijadualkan berlangsung setiap minggu. Sebagai contoh, rancangan anda mungkin termasuk membina laman web pada minggu 1, merancang dan memesan poskad pada minggu ke-2, membuat senarai mel dan menghantar 250 poskad pada minggu ke-3, dan meletakkan iklan di surat khabar tempatan pada minggu ke-4.

5

Setelah anda mengembangkan rancangan mingguan tiga bulan ini, anda harus mempertimbangkan untuk menambahkan aktiviti harian. Menghabiskan satu jam sehari untuk memasarkan perniagaan anda tidak masuk akal. Anda boleh memutuskan untuk menyertai laman rangkaian sosial seperti Facebook atau menyertai forum yang berkaitan dengan industri anda.