Cara Menghentikan Pendarahan Perniagaan

Ketika perniagaan sedang bergelut dan kerugian mulai meningkat, perlu mengubah operasi secara substansial untuk menghentikan pendarahan. Langkah-langkah yang diambil oleh pemimpin syarikat untuk menghadapi cabaran adaptif bergantung pada sifat perniagaan. Kekurangan aliran tunai, hutang berlebihan dan penurunan bahagian pasaran semuanya memerlukan tindakan khusus untuk diperbetulkan.

Perubahan Kepimpinan

Sekiranya perniagaan gagal memenuhi objektif penjualannya dan mempunyai perolehan pekerja yang tinggi atau kos operasi yang berlebihan, perubahan kepemimpinan dapat membantu menghentikan pendarahan. Ini peranan pengurusan untuk mengarahkan organisasi ke arah yang betul dan memaksimumkan kekayaan pemegang saham. Sekiranya terdapat kekurangan dalam beberapa bidang operasi, pihak pengurusan mungkin akan menyalahkan. Pemimpin kanan baru dapat memberikan idea baru untuk mengubah syarikat.

Penyusunan Semula Hutang

Pembayaran hutang menguruskan kecairan dan memerlukan perniagaan untuk menghasilkan aliran tunai yang lebih besar apabila baki hutang meningkat. Penyusunan semula hutang dapat mengurangkan risiko kesolvenan dan memudahkan perniagaan membayar vendor dan pekerja. Penyusunan semula hutang melibatkan penyatuan baki pinjaman tertunggak di bawah satu pemberi pinjaman. Penyatuan biasanya menghasilkan kadar faedah yang lebih rendah dan syarat pembayaran yang lebih baik. Dalam beberapa keadaan, penyusunan semula bahkan boleh mengakibatkan pengampunan hutang. Pinjaman boleh menjadi luar biasa untuk dijaga, itulah sebabnya penyusunan semula hutang dapat membantu menghentikan pendarahan.

Kualiti produk

Inovasi baru dan peningkatan produk terus diperkenalkan ke pasaran. Sekiranya pesaing telah mengembangkan produk atau perkhidmatan baru yang meningkatkan pangsa pasar, meningkatkan kualiti produk dapat meningkatkan kedudukan anda. Lakukan ini melalui inisiatif jaminan kualiti dan reka bentuk semula pasukan. Pelanggan boleh berubah-ubah dan berpindah ke produk baru dengan cepat, meninggalkan perniagaan dengan cepat. Dengan menumpukan pada kualiti produk atau perkhidmatan, perniagaan dapat menghentikan pendarahan dan merebut kembali pangsa pasar.

Pemasaran Dalam Talian

Kempen pemasaran cetak tradisional mahal untuk dirancang, dilaksanakan dan dipantau. Atas sebab-sebab ini, perniagaan yang ingin mengurangkan kos pemasaran dapat memanfaatkan Internet. Pemasaran dalam talian menjangkau khalayak di seluruh dunia dengan kandungan berkualiti tinggi - jika dilakukan dengan berkesan. Pengoptimuman mesin pencari dan media sosial meningkatkan lagi keberkesanan kempen pemasaran Internet. Sekiranya perniagaan anda mempunyai overhead tinggi dan penembusan pasaran yang rendah, beralih ke pemasaran dalam talian dapat membantu menghentikan pendarahan dan mengubah operasi.