Cara Membuat Halaman Kedua di Blogspot

Blogger adalah laman blog mesra pengguna yang membolehkan pengguna membuat ruang Web yang diperibadikan tanpa perlu mengetahui banyak mengenai reka bentuk laman web. Secara lalai, blog anda hanya mempunyai satu halaman, tetapi setiap laman Blogger dapat memiliki hingga 10 halaman mandiri. Setiap halaman blog diberi tab sendiri di bahagian atas blog anda, dan pautan bebas juga dihasilkan untuk setiap halaman. Maklumat yang anda tambahkan ke halaman akan kekal sehingga anda menghapusnya.

1

Pergi ke tab "Pengeposan" di bahagian atas skrin papan pemuka blog anda dan klik "Edit Halaman." Klik butang "Halaman Baru" berwarna biru.

2

Masukkan tajuk untuk halaman baru di medan "Judul" di bahagian atas alat "Halaman".

3

Centang kotak di sebelah "Tambahkan Halaman baru secara lalai" untuk membiarkan Blogger membuat pautan untuk halaman baru anda secara automatik.

4

Klik butang "Simpan" berwarna biru di bahagian bawah skrin.

5

Kembali ke skrin "Edit Halaman" jika anda ingin menyusun semula halaman anda. Klik pada ikon halaman kedua anda dan seret ke bahagian atas senarai "Urutan halaman" jika anda mahu halaman tersebut muncul di sebelah kiri tab halaman anda. Klik "Simpan."