Cara Membuat Pelan Bayaran untuk Perwakilan Jualan Iklan Cetak

Walaupun iklan cetak tradisional telah mengalami penurunan sejak media dalam talian menjadi kekuatan pasaran untuk menjangkau pengguna, iklan cetak yang ditempatkan di surat khabar, majalah dan penerbitan bercetak lain terus memainkan peranan pelengkap dalam strategi pemasaran yang berjaya. Menurut unjuran oleh Biro Statistik Tenaga Kerja, pengambilan ejen penjualan iklan dijangka meningkat 7 peratus dari tahun 2008 hingga 2018. Adalah penting untuk mewujudkan struktur pampasan yang jelas yang memotivasi wakil penjualan iklan cetak.

Gaji asas

Sekiranya anda membayar penjualan iklan cetak anda dengan gaji pokok, jumlahnya cukup untuk membantu ejen memenuhi tanggungjawab kewangan, tetapi cukup rendah untuk memberi motivasi kepada ejen untuk mencapai matlamat yang lebih tinggi. Menurut majalah Inc., tinjauan tahun 2008 yang diselesaikan oleh WorldAtWork untuk Persatuan Profesional Jualan Nasional mendapati bahawa responden membayar gaji pokok antara 60 peratus hingga 80 peratus daripada pampasan ejen, dengan bakinya dibayar sebagai komisen. Oleh kerana wakil jualan memperoleh lebih banyak penjualan iklan cetak, gaji pokok akan menurun. Banyak majikan menawarkan gaji awal yang lebih tinggi untuk dimulakan, tetapi kemudian dikurangkan secara beransur-ansur untuk membantu ejen membina asas pengiklan pelanggannya.

Suruhanjaya Lurus

Sekiranya anda ingin wakil penjualan anda berpeluang keluar dari penjualan dengan tepat usaha yang dilakukannya, susunlah gajinya sebagai pakej komisen sahaja. Pampasan hanya komisen mesti memenuhi tahap gaji minimum untuk negeri anda. Tambahan pula, wakil penjualan komisen sahaja berhak menerima gaji lebih masa pada kadar setengah jam untuk bekerja melebihi 40 jam seminggu. Dalam kebanyakan kes, ejen memerlukan sedikit masa untuk mencapai tahap gaji yang boleh diterima. Dalam penjualan iklan cetak, strategi ini mungkin tidak membuahkan hasil kepada majikan: cabaran untuk memenuhi tujuannya di pasaran yang didorong oleh Internet mungkin tidak mencukupi untuk memenuhi kewajiban kewangan bulanan perwakilan, dan dia mungkin akan menyerah.

Insentif Bonus Lain

Menyusun rancangan bonus sebagai tambahan kepada program pampasan biasa dapat memotivasi perwakilan penjualan untuk mencapai tahap prestasi baru. Bonus boleh dibayar pada akhir tahun, jika matlamat tercapai atau terlampau. Tetapkan jumlah sasaran penjualan untuk tahun ini, kemudian nilaikan bonus anda pada seberapa dekat wakil anda mencapai jumlah itu. Perjalanan dan hadiah boleh dikaitkan dengan peraduan, tetapi paling baik digunakan untuk mencapai tujuan jangka pendek.

Masukkan Formula Pembayaran Anda Dalam Penulisan

Penting untuk memberikan tenaga bertulis kepada pasukan penjualan anda untuk pampasan. Pengurus penjualan iklan harus menggunakannya sebagai alat untuk menyampaikan strategi dan tujuan yang diperlukan untuk memotivasi staf untuk menghasilkan. Jelaskan tanda aras dan tetapkan parameter untuk prestasi, kemudian perincikan prosedur untuk menyelesaikan konflik mengenai masalah pampasan yang tidak diliputi dalam rancangan pembayaran.

Maklumat Gaji 2016 untuk Ejen Jualan Iklan

Ejen penjualan iklan memperoleh gaji tahunan rata-rata $ 50,380 pada tahun 2016, menurut Biro Statistik Buruh AS. Pada tahap rendah, ejen penjualan iklan memperoleh gaji 25 peratus $ 34,380, yang bermaksud 75 peratus memperoleh lebih banyak daripada jumlah ini. Gaji persentil ke-75 adalah $ 76,050, yang bermaksud 25 peratus mendapat lebih banyak. Pada tahun 2016, 149,900 orang bekerja di AS sebagai ejen penjualan iklan.