Cara Melihat Siapa Yang Menambah Anda Sebagai Kenalan Dengan Microsoft Communicator

Apabila rakan sekerja, atasan atau rakan sekerja menambahkan anda sebagai kenalan ke senarai Kenalan Microsoft Office Communicator mereka, secara lalai, amaran timbul akan memaparkan nama orang itu apabila seseorang menambahkan anda sebagai kenalan. Pengirim jemputan ditambahkan ke senarai Kenalan Komunikator anda jika anda menyetujui jemputan tersebut. Walau bagaimanapun, aplikasi Office Communicator anda mungkin dikonfigurasikan untuk menerima semua undangan secara automatik tanpa memberitahu anda. Periksa tetapan aplikasi Communicator anda dan pastikan pilihan yang akan diberitahu diaktifkan.

1

Buka Microsoft Office Communicator dan log masuk dengan bukti kelayakan anda.

2

Klik pilihan "Office Communicator" di menu navigasi atas untuk membuka menu Communicator.

3

Klik pilihan "Alat" dan kemudian klik "Pilihan." Tetingkap Office Communicator Options dibuka.

4

Klik pilihan "Makluman" di menu navigasi kiri untuk membuka skrin Makluman di panel kanan.

5

Klik kotak centang di depan pilihan "Beritahu Saya Ketika Seseorang Menambahkan Saya ke Daftar Kenalannya".

6

Klik kotak centang di hadapan "Paparan Subjek atau Mesej dalam Makluman Perbualan."

7

Klik butang radio "Jangan Ganggu" yang dikehendaki. Anda boleh mengklik "Jangan Paparkan Makluman", "Paparkan Makluman Percakapan Hanya dari Orang di Tahap Akses Pasukan saya" atau "Tunjukkan Semua Makluman Tetapi Hanya Makluman Percakapan dari Orang di Tahap Akses Pasukan saya."

8

Klik kotak semak "Mainkan Bunyi" untuk mengaktifkan bunyi amaran. Klik kotak pilihan yang dikehendaki untuk mengaktifkan pilihan Bunyi.

9

Klik butang "OK". Makluman dikonfigurasi untuk Communicator dan anda akan diberitahu setiap kali anda ditambahkan ke senarai kenalan seseorang.