Potongan Cukai Perniagaan yang dibenarkan

Bagi pemilik perniagaan baru, pengurangan cukai yang dibenarkan adalah lega. Salah satu pengurangan cukai terbaik untuk perniagaan kecil terdapat di Bahagian 179 kod cukai, yang mengatakan bahawa anda mungkin membelanjakan sehingga $ 24,000 untuk pembelian peralatan, kata Donna M. McGovern, penasihat kewangan Huntington Beach, "Inc." majalah. Bergantung pada kumpulan cukai anda, ini dapat menjimatkan anda dari $ 3,600 hingga $ 9,360 untuk cukai anda untuk tahun ini, jelasnya. Sudah tentu, ini adalah salah satu daripada banyak rehat yang ditawarkan oleh Internal Revenue Service kepada pemilik perniagaan kecil.

Jenis: Perbelanjaan Perniagaan

Perbelanjaan perniagaan mesti "biasa dan perlu" untuk dikurangkan, menurut IRS. Perbelanjaan penting ini meningkatkan pertumbuhan dan kejayaan organisasi anda. Contohnya, anda boleh mengurangkan kos sewa etalase, perjalanan perniagaan dan gaji pekerja anda. Sekiranya perniagaan anda mengeluarkan produk atau membeli produk dari pemborong, anda mesti mengira inventori pada awal dan akhir setiap tahun cukai untuk menentukan "kos barang yang anda jual." Potongan boleh merangkumi kos penyimpanan, bahan mentah, pencen pekerja, overhead kilang, pengemasan semula, pengendalian, kos pentadbiran dan faedah. Nombor akhir kemudian ditolak dari penerimaan kasar anda untuk menentukan keuntungan tahunan anda, yang mana anda wajib membayar cukai.

Jenis: Perbelanjaan Modal

Perbelanjaan Modal dianggap sebagai aset yang terikat dalam perniagaan anda. Ini merangkumi kos permulaan perniagaan, aset perniagaan dan peningkatan. Anda boleh menghapus peralatan pejabat, kenderaan kerja, telefon bimbit perniagaan, komputer dan perisian. Untuk mengurangkan perbelanjaan modal, seperti kos harta tanah yang anda miliki, anda boleh memotong sebahagian daripada jumlah kos setiap tahun. Sekiranya anda tidak menjangkakan perniagaan anda akan bertahan lebih dari satu tahun di lokasi anda sekarang, anda mungkin dapat mengurangkan kos penuh dalam satu tahun. Anda boleh mengurangkan kos pembaikan dan pengubahsuaian pada Talian 21 Borang 1040, Jadual C atau baris 2 dari Borang 1040 Jadual C-EZ.

Jenis: Perbelanjaan Peribadi

Sekiranya anda menggunakan rumah anda untuk perniagaan, pemotongan cukai perniagaan yang dibenarkan untuk ruang pejabat kediaman yang anda tetapkan merangkumi susut nilai, utiliti, premium insurans, faedah gadai janji dan pembaikan yang diperlukan. Sekiranya anda menggunakan kereta anda untuk perniagaan, perhatikan jarak tempuh perniagaan anda dan tolak perbelanjaan kereta. Turunkan caruman persaraan dan jaminan sosial juga. Semasa berniaga, anda boleh mengurangkan kos pengangkutan, penginapan hotel, cucian kering, sewaan kereta, hadiah dan hadiah pelanggan (sehingga $ 25), menurut Bankrate.com.

Pertimbangan

Majalah "Usahawan" memberi amaran bahawa pemotongan cukai tertentu boleh mencetuskan audit. Contohnya, perbelanjaan perjalanan, bil telefon bimbit dan pejabat rumah kadangkala membuat pemilik perniagaan kecil menghadapi masalah dengan IRS. Semasa anda menulis perbelanjaan perjalanan, bawa sampul surat dari hotel anda, labelkan dengan nama dan tarikh, dan simpan semua resit anda. Simpan laporan terperinci mengenai bil telefon bimbit anda dan jika boleh, simpan semua panggilan perniagaan dan peribadi pada talian yang berasingan. Untuk menulis pejabat rumah, minta kontraktor datang dan mengukur ruang tepat yang digunakan untuk perniagaan; kemudian, ketahui peratusan keseluruhan bil utiliti kediaman anda yang digunakan oleh ruang. Cuba simpan komputer di rumah untuk kesenangan dan komputer riba yang berasingan untuk perniagaan.

Kesalahpahaman

Masalah berlaku apabila pemilik perniagaan kecil mula membuat pemotongan cukai yang tidak masuk akal. Sebilangan orang mungkin cuba mendakwa bahawa landskap atau perkhidmatan pengemasan mereka sangat penting untuk menjalankan pejabat rumah mereka, yang sebenarnya tidak berlaku. Semasa berniaga, 50 peratus makanan dan hiburan pasangan boleh ditolak - tetapi hanya jika pasangan anda adalah rakan niaga atau pekerja. Anda mungkin dapat menghapus sebahagian perbelanjaan anjing penjaga anda - tetapi hanya semasa anjing itu menjaga, dan hanya jika anjing itu menjaga inventori perniagaan. Ingat, jika perbelanjaan anda melebihi keuntungan anda atau anda kelihatan tamak, IRS akan memburu anda.