Kemungkinan Mendapatkan Audit IRS Berdasarkan Nilai Bersih

Pada tahun 2001, tahun yang paling terkini untuk mana statistik tersedia pada masa penerbitan, orang Amerika berhutang dengan Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS) $ 345 bilion dalam bentuk cukai yang belum dibayar. IRS mengaudit pembayar cukai dalam usaha mendapatkan semula sejumlah wang ini. Secara statistik, IRS mengaudit seseorang dengan nilai bersih tinggi dua hingga 10 kali lebih kerap daripada seseorang yang berpendapatan kurang dari $ 50,000 per tahun, menurut statistik yang diterbitkan oleh Minar Northey, sebuah firma perakaunan awam.

Statistik

Amerika mengemukakan hampir 140 juta penyata cukai pada tahun 2009. IRS mengaudit lebih dari 1 peratus daripadanya, sekitar 1.4 juta, menurut Minar Northey. Hanya 0.72 peratus audit tersebut tertumpu pada individu yang berpendapatan antara $ 25,000 hingga $ 50,000 setiap tahun. IRS mensasarkan 1.92 peratus pembayar cukai berpendapatan lebih dari $ 200,000 setiap tahun, dan kadar auditnya melonjak menjadi 9,77 peratus di antara pulangan yang melaporkan pendapatan $ 10 juta atau lebih. Walau bagaimanapun, sebahagian besar audit mempunyai pulangan korporat yang besar, bukan pulangan individu.

Berakal

Firma pembrokeran insurans Hub International memetik Pesuruhjaya IRS Douglas Shulman sebagai mengatakan bahawa individu dengan nilai bersih yang tinggi cenderung ke arah strategi perniagaan dan pelaburan yang lebih cerdas yang berpotensi untuk menyembunyikan pendapatan yang signifikan. Semakin banyak pendapatan dan wang tersembunyi yang dapat ditemui oleh audit, semakin banyak IRS dibayar, menjadikan individu ini menjadi sasaran. Nilai bersih juga merangkumi lebih daripada sekadar pendapatan semasa. Ini merangkumi aset dengan nilai tunai dan pegangan lain yang lebih mungkin untuk membolehkan pembayar cukai membayar jika IRS mendapati terdapat perbezaan.

Pencetus

Individu yang mempunyai sejarah perniagaan dan pelaburan yang rumit mendapat perhatian IRS. Pekerja yang bekerja sendiri yang membawa lebih daripada $ 100,000 sebelum pemotongan juga menjadikan kemungkinan sasaran audit. Menurut CBS News, beberapa industri dan kerjaya juga mengibarkan bendera untuk IRS, termasuk peniaga dan pengacara kenderaan. IRS memerhatikan dengan teliti sesiapa sahaja yang memperoleh wang yang besar dan tidak dikenakan pemotongan W-2 pada tahun cukai.

Program Khas

Pada tahun 2011 IRS melancarkan Kumpulan Industri Kekayaan Tinggi Global yang baru, sebuah pasukan petugas yang bertujuan meneliti lebih banyak pembayar cukai dengan pendapatan yang sangat tinggi. Program Pengkhususan Segmen Pasaran mementingkan individu dengan sejumlah besar pendapatan pekerjaan sendiri. Bergantung pada berapa banyak yang anda perolehi, sumber pendapatan anda dan nilai aset anda, anda mungkin menarik perhatian salah satu program khas ini.