Teknik Pengiklanan untuk Perniagaan Kecil

Iklan adalah fungsi perniagaan yang penting dan lebih-lebih lagi untuk perniagaan kecil. Dalam perniagaan kecil, mendapatkan pelanggan baru dengan cepat dapat membawa maksud perbezaan antara syarikat yang berjaya dan menutup pintu. Walau bagaimanapun, kaedah pengiklanan tradisional - buku telefon, iklan surat khabar dan tempat radio - mahal dan tidak semestinya berkesan untuk perniagaan baru. Perniagaan kecil dapat menggunakan beberapa teknik untuk menargetkan pesan iklan mereka dan membuatnya di hadapan orang yang tepat.

Ketahui Mesej Teras

Sebelum mencuba pengiklanan atau pemasaran lain, penting untuk mempunyai pemahaman yang jelas mengenai mesej utama syarikat anda. Apa yang membuat syarikat anda berbeza dengan persaingannya? Apakah niche pasarannya? Adakah syarikat anda mempunyai perkhidmatan terbaik, kos terendah, atau pekerja paling mahir? Setelah anda dapat merangkum "alasan untuk menjadi" syarikat anda dalam dua ayat atau kurang, pastikan bahawa mesej ini muncul di mana sahaja anda memasarkan, dari kad perniagaan, ke selebaran, ke laman web anda. Mesej pemasaran yang konsisten pada semua iklan anda akan mengukuhkan syarikat anda dalam pemikiran bakal pelanggan baru.

Membangunkan Kehadiran Web

Ada ketika laman web mahal untuk perniagaan kecil dirancang dan dihoskan. Hari ini, terdapat banyak pilihan kos rendah untuk menyiapkan laman web anda sendiri. Dengan populasi web yang semakin mahir, pelanggan mencari perniagaan dalam talian sekarang lebih daripada sebelumnya. Malah laman web ringkas yang mengandungi perniagaan anda, produk atau perkhidmatan apa yang anda jual dan cara menghubungi anda dapat meningkatkan perniagaan dan memberi kredibiliti kepada syarikat anda.

Dikenali sebagai Ahli

Sebilangan iklan terbaik dan paling murah di dunia sangat halus sehingga bakal pelanggan tidak mengenalinya sebagai iklan sama sekali. Menulis artikel mengenai topik yang berkaitan dengan industri anda yang membantu pelanggan membantu menjadikan anda sebagai pakar dalam bidang ini dan membantu mendorong pelanggan ke perniagaan anda. Sebagai contoh, jika anda menjual alat pinggan mangkuk perak vintaj, anda boleh menulis artikel tentang cara menjaga perak vintaj anda, bagaimana mengenali pinggan mangkuk perak yang berkualiti dan cara mengatur meja vintaj. Semua topik ini berkaitan dengan mereka yang ingin membeli produk anda. Artikel tersebut boleh disiarkan di laman web syarikat anda atau diletakkan di buletin anda.

Terlibat dalam Media Sosial

Media sosial - Facebook dan Twitter - lebih kerap digunakan untuk perniagaan. Anda boleh terus berhubung dengan pelanggan anda, menghoskan halaman Facebook untuk syarikat anda dan menghantar mesej dengan cepat. Dengan Facebook, anda bahkan boleh mendaftar untuk Iklan Facebook, perkhidmatan dalam talian kos rendah di mana anda boleh memilih berapa kali anda mahu iklan anda dipaparkan ketika orang lain berada di Facebook.