Cara Meletakkan Iklan CPM Berbayar Tinggi di Blog Anda

Apabila trafik dan penonton blog perniagaan anda meningkat, anda boleh mula menambahkan iklan BPS ke rancangan pengewangan anda. Pengiklanan kos per klik - di mana anda dibayar untuk setiap pembaca yang mengklik iklan yang anda paparkan - adalah kaedah pengewangan peringkat kemasukan yang biasa. Sebaliknya, dengan CPM anda dibayar untuk setiap seribu tayangan iklan yang ditunjukkan. Anda memerlukan trafik harian yang mencukupi untuk membuatnya terbayar, tetapi dengan iklan CPM yang bergaji tinggi, ia jauh lebih menguntungkan.

Analisis Trafik Blog Anda

1

Pasang kod penjejakan Google Analytics di blog anda, jika anda belum memilikinya. Buka laman Google Analytics (pautan di Sumber) di penyemak imbas Web anda. Sekiranya anda mempunyai akaun Google, log masuk. Jika tidak, buat akaun baru.

2

Klik tab Pentadbir di sudut kanan atas skrin. Halaman baru akan dimuat, menunjukkan akaun Analitis yang ada yang anda ada. Klik pada pautan akaun anda untuk memuatkan halaman Properties. Klik butang "Harta Baru" dan ikuti arahan untuk menyiapkan blog anda di Google Analytics.

3

Klik tab Kod Penjejakan. Tatal ke bawah ke kotak teks di bahagian bawah halaman, kemudian salin kod di kotak teks.

4

Navigasikan ke papan pemuka blog anda di tetingkap penyemak imbas baru. Edit fail tajuk anda. Tampal kod penjejakan Google Analytics ke dalam fail tajuk tema, tepat sebelum tag. Simpan fail.

5

Kembali ke papan pemuka Analitis Google. Klik tab "Pelaporan Standard" di bar navigasi oren di bahagian atas skrin. Sekiranya anda berjaya memasang kod penjejakan Analitis Google, anda akan melihat beberapa laporan kosong. Sekiranya anda tidak berjaya memasang kod, anda akan melihat mesej ralat yang menunjukkan bahawa Google Analytics tidak dapat menemui laman web anda.

6

Jejaki trafik laman web anda selama beberapa minggu untuk mengetahui berapa banyak pengunjung yang membaca blog anda setiap hari.

Memohon Rangkaian Iklan CPM

1

Teliti rangkaian iklan CPM yang sesuai untuk blog anda. Beberapa rangkaian iklan menyasarkan ceruk khusus, sementara yang lain lebih umum. Contohnya, rangkaian iklan BlogHer mengehadkan pemohon kepada blogger yang terdiri daripada wanita atau yang mempunyai khalayak wanita. SayMedia menyasarkan blogger di ceruk media baru. Lijit akan menerima blog dengan tumpuan atau penonton.

Cari rangkaian iklan yang berfungsi dengan blog dalam niche anda dan tahap trafik rata-rata. Sekiranya anda tidak dapat mencari rangkaian iklan untuk niche anda, lihatlah rangkaian iklan umum. Apabila anda menjumpai beberapa yang kelihatan sesuai, cari ulasan dari blogger lain. Cari nama rangkaian iklan dan "review" atau "scam" untuk mengetahui apa yang sebenarnya difikirkan oleh blogger lain mengenai rangkaian yang anda pertimbangkan. Pastikan iklan yang disiarkan oleh rangkaian sesuai untuk khalayak anda.

2

Memohon rangkaian iklan pilihan anda. Biasanya terdapat borang dalam talian di laman web rangkaian. Sekiranya tidak, anda mungkin perlu menghubungi rangkaian secara langsung untuk membuat permohonan.

3

Uji rangkaian di blog anda. Banyak rangkaian iklan menjalankan ujian satu atau dua minggu iklan mereka di blog anda untuk menentukan apakah pengaturan itu menguntungkan. Wakil penerbit anda di rangkaian iklan akan dapat membantu anda memasukkan kod mereka ke blog anda.

Optimumkan Blog Anda untuk Hasil Iklan

1

Tentukan di mana anda akan meletakkan iklan BPS di blog anda. Salah satu penempatan iklan yang paling menguntungkan adalah bahagian atas - bahagian blog anda yang dapat dilihat oleh pembaca dengan segera tanpa menatal ke bawah. Tempat lain yang menguntungkan untuk iklan adalah dalam kandungan itu sendiri.

2

Optimumkan kandungan anda untuk meningkatkan lalu lintas. Oleh kerana keuntungan iklan anda berdasarkan jumlah orang yang melihatnya, peningkatan lalu lintas bermaksud peningkatan keuntungan. Sebilangan besar platform blog menyediakan pemalam pengoptimuman enjin carian untuk membimbing anda melalui proses mengoptimumkan catatan individu yang sering kompleks.

3

Pilih satu hingga tiga kata kunci yang sangat relevan untuk menerangkan kandungan anda, dan pastikan untuk menggunakan salah satu kata kunci tersebut dalam tajuk catatan anda. Cuba gunakan kata kunci anda di bahagian dalam catatan blog anda juga, tetapi tetap boleh dibaca dan menarik. Mesin pencari menggunakan kata kunci yang anda berikan untuk menentukan hasil carian mana yang harus memuatkan catatan anda. Lihat Sumber untuk lebih banyak petua mengenai SEO yang berkesan.