Cara Memberi Kandungan WordPress ke Blogspot Secara Automatik

Perkhidmatan Blogger Google, kadang-kadang disebut sebagai Blogspot, tidak menawarkan penerbitan automatik menggunakan RSS feed. Anda boleh menggunakan plugin WordPress untuk memasukkan catatan blog WordPress anda ke akaun Blogger anda secara automatik. Ini berguna jika anda mahu kandungan yang sama diterbitkan di Blogger seperti di blog WordPress anda. Prosesnya tidak berfungsi dengan blog WordPress yang dihoskan di WordPress.com; ia hanya berfungsi di blog WordPress yang dihoskan sendiri.

1

Log masuk ke panel pentadbir WordPress anda. Klik "Tambah Baru" di lajur bar sisi "Plugin".

2

Taip "Rangkaian Penerbit" dan kemudian tekan "Cari." Klik "Pasang" dan kemudian klik "Aktifkan."

3

Klik pada "Dapatkan Kunci API." Ini mengarahkan anda ke LinksAlpha. Buat akaun dan log masuk atau berhubung dengan akaun Google anda.

4

Klik "Blogger" dan kemudian klik "Tambah Akaun Blogger." Masukkan URL Blogspot anda dan kemudian masukkan nama pengguna dan kata laluan anda. Klik "Simpan."

5

Sorot kunci API dengan kursor anda. Klik kanan dan pilih "Salin." Tutup tab penyemak imbas dan kembali ke panel pentadbiran WordPress.

6

Klik pada "Penerbit Rangkaian." Tampal kunci API anda ke dalam kotak "Kunci API". Klik "Tambah Kunci API." Centang kotak di sebelah "Aktifkan Penerbitan" dan kemudian klik "Kemas kini." Catatan blog WordPress anda sekarang akan diselaraskan dengan akaun Blogger anda.