Kerjaya dalam Pendidikan Perniagaan

Pelajar dalam bidang pendidikan perniagaan mungkin sedang belajar untuk menjadi presiden Fortune 500 seterusnya, memimpin bukan untung, menguasai pasaran saham atau membina syarikat dari awal. Untuk memastikan pendidikan mereka memberi mereka peluang tersebut, mereka mempunyai pelbagai profesional yang berusaha untuk membantu mereka. Bidang pendidikan perniagaan tidak hanya merangkumi pendidik, tetapi juga orang-orang yang menyokong guru dan pelajar.

Guru Besar

Perniagaan pengajaran profesor kolej menyediakan pelajar untuk memasuki dan berjaya dalam dunia pekerjaan. Topik kursus akan berbeza-beza, bergantung pada bidang kepakaran profesor tetapi mungkin merangkumi ekonomi, statistik dan topik khas yang relevan pada masa itu. Tugas seorang profesor bermula sebelum pelajar memasuki kelas - memilih bahan kursus, merancang kerja kursus untuk semester (memuncak dalam sukatan pelajaran) dan merancang kertas penyelidikan dan peperiksaan. Sepanjang semester, profesor memimpin pelajar dalam topik perniagaan, dengan menggunakan contoh dunia nyata seperti kemalangan pasaran saham, syarikat baru (atau kegagalan) dan contoh kepemimpinan tokoh-tokoh dunia perniagaan yang terkemuka. Di luar kelas, profesor menyediakan dirinya untuk menolong pelajar semasa waktu pejabat;sebilangan profesor memberi tunjuk ajar tambahan dan boleh membimbing projek khas, pembantu pengajaran langsung dan berfungsi sebagai penasihat organisasi pelajar seperti masyarakat penghormatan perniagaan nasional di kampus.

Untuk mencapai kedudukan sebagai profesor perniagaan kolej memerlukan ijazah sarjana dalam pendidikan dengan pengkhususan dalam perniagaan (beberapa sekolah mungkin memerlukan PhD). Sebilangan sekolah boleh membenarkan profesor dengan MBA (master of business management).

Pembantu pengajar

Pembantu mengajar berfungsi untuk menyokong guru besar kelas dengan tugas seperti membuat hand out, menggred kertas dan menjadualkan temu janji pelajar. Banyak pembantu pengajar berusaha mencapai tujuan mereka sendiri untuk menjadi seorang profesor, memperoleh kredit untuk memperoleh gelar sarjana dalam pendidikan. Pelajar perniagaan mungkin mencari pembantu mengajar dengan profesor pendidikan perniagaan untuk memasukkan penyelidikan ke pasaran saham, menyediakan portfolio mengenai syarikat baru muncul, melakukan kajian kes kegagalan perniagaan dan menasihati pelajar mengenai topik kertas penyelidikan. Pembantu mengajar boleh memimpin kelas dalam kes ketidakhadiran profesor atau kekal di dalam kelas semasa guru besar mengajar.

Kedudukan pembantu mengajar biasanya diberikan kepada pelajar melalui proses permohonan dan temu ramah. Saranan daripada profesor di jabatan perniagaan mungkin diperlukan. Pembantu pengajar biasanya mendapat gaji dan kredit untuk pekerjaan mereka, yang setiap semester.

Penasihat Akademik

Pelajar perniagaan yang kewalahan dengan merancang jadual mereka atau ingin menutup kursus yang diperlukan boleh mengunjungi penasihat akademik mereka. Penasihat akademik ditempatkan di setiap jabatan; penasihat pendidikan perniagaan membantu pelajar perniagaan. Penasihat biasanya dipasangkan dengan pelajar baru yang masuk (atau pelajar pindah) dan akan menolong pelajar memilih muatan kursus awalnya. Oleh kerana banyak universiti dan kolej tradisional empat tahun meninggalkan kerja kursus perniagaan khusus sehingga tahun junior dan senior, penasihat akademik akan terlebih dahulu membantu pelajar memilih dari keperluan pendidikan umum. Apabila tiba masanya untuk memenuhi syarat kelas perniagaan, penasihat akademik meninjau objektif kursus dengan pelajar, memastikan dia menyelesaikan apa yang diperlukan untuk menamatkan pengajian dan memberi cadangan mengenai pilihan.Penasihat akademik juga dapat membantu pelajar mendapatkan magang di firma perniagaan tempatan dan memohon jawatan kerja atau pembantu mengajar. Penasihat juga bertanggungjawab untuk melaporkan kemajuan pelajar ke dewan akademik sekolah dan menyimpan rekod transkrip.

Penasihat akademik dikehendaki mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang pendidikan, kaunseling atau bidang pengajian pelajar mereka (dalam kes ini, perniagaan).