Cara Membuat Sandaran Profil Google Chrome Anda

Salah satu kelebihan menggunakan penyemak imbas Google Chrome, selain itu menawarkan alternatif pihak ketiga untuk penyemak imbas asli komputer anda, ialah ia menghubungkan ke Akaun Google percuma anda, yang membolehkan anda membuat sandaran profil anda ke pelayan penyimpanan awan Google. Tidak kira komputer mana yang anda lompat untuk bekerja atau bermain, log masuk ke penyemak imbas Chrome menggunakan kelayakan Akaun Google anda akan mengembalikan sandaran profil Chrome anda, menyiapkan penyemak imbas sama seperti yang terdapat di komputer utama anda.

1

Lancarkan penyemak imbas Web Chrome di komputer anda dan klik butang sepana di sudut kanan atas skrin.

2

Klik "Tetapan" dari menu tarik-turun untuk membuka tab baru di Chrome yang memaparkan pilihan dan tetapan penyemak imbas.

3

Klik pautan "Barang Peribadi" di lajur sebelah kiri, dan klik butang "Log masuk ke Chrome".

4

Masukkan nama pengguna dan kata laluan Akaun Google anda di kotak yang sesuai dan klik butang "Masuk".

5

Klik butang "Lanjutan" di bahagian Log Masuk halaman Barang Peribadi. Kotak dialog muncul, menampilkan tetapan cadangan dan penyegerakan profil Chrome anda.

6

Klik "Segerakkan Segalanya" dari menu lungsur turun dan klik butang "OK". Profil anda disandarkan ke Akaun Google anda dan dipulihkan secara automatik ke Chrome setiap kali anda masuk ke komputer mana pun.