Adakah Saya Memerlukan Pekerja Sekiranya Saya Pemilik Tunggal?

Melindungi perniagaan dan pekerja anda dengan membeli insurans pampasan pekerja bukan hanya keputusan perniagaan yang berhemah; ia juga merupakan mandat undang-undang bagi kebanyakan syarikat. Setiap negeri mempunyai undang-undang pampasan pekerja khusus yang menjelaskan perincian siapa yang memerlukan perlindungan. Dalam kebanyakan kes, pemilik perniagaan, termasuk pemilik tunggal, membeli polisi dari syarikat insurans swasta. Syarikat-syarikat yang lebih besar mungkin menganggapnya bermanfaat dari segi insurans diri.

Pengecualian yang Ditentukan oleh Negara

Terdapat beberapa pengecualian dari syarat undang-undang untuk pemilik tunggal. Negeri California mewajibkan pampasan pekerja sekiranya sebuah syarikat mempunyai sekurang-kurangnya seorang pekerja. Untuk pemilik tunggal tanpa pekerja, insurans adalah pilihan. Di Alabama, syarikat dengan minimum empat pekerja termasuk pegawai mesti memilih perlindungan pampasan pekerja. Pengecualian terhadap undang-undang ini termasuk syarikat yang menggaji buruh tani, pekerja domestik atau kasual dan mengekalkan tenaga kerja kurang dari 2.000. Undang-undang Florida menghendaki semua perniagaan, selain syarikat pembinaan yang mempekerjakan sekurang-kurangnya empat pekerja, untuk memberikan liputan. Syarikat pembinaan di negeri itu mesti membeli insurans pampasan pekerja. Sebagai peraturan, Texas tidak mewajibkan pembelian insurans pampasan pekerja,tetapi menetapkan bahawa majikan menghantar notis yang memberitahu pekerja mengenai kekurangan liputan.

Pembawa Dasar

Sekiranya perniagaan anda terletak di North Dakota, Ohio, Virginia Barat, Washington atau Wyoming, anda mesti membeli pampasan pekerja melalui dana yang dikendalikan oleh kerajaan. Sebilangan negeri membuat dana untuk bersaing dengan syarikat insurans swasta. Di negeri-negeri tersebut, pemilik tunggal mempunyai pilihan untuk memilih syarikat penerbangan terbaik untuk keperluan mereka. Sama ada pemilik tunggal mesti mengambil liputan untuk dirinya sendiri adalah faktor lain yang ditentukan oleh setiap negeri. Negeri New Hampshire memberikan pilihan kepada pemilik tunggal.

Penentuan Premium

Apabila pemilik tunggal membeli pampasan pekerja untuk pekerja firma, penyedia insurans mengkaji semula sifat perniagaan dan membuat penilaian risiko. Dengan memberi tumpuan kepada keselamatan pekerja, pemilik perniagaan dapat membantu menurunkan kos. Menggunakan program keselamatan dan memberi latihan pekerja yang mencukupi mengenai penggunaan mesin dan alat biasanya menghasilkan hasil yang positif. Syarikat yang mengekalkan rekod kecederaan rendah mungkin layak mendapat kredit yang diberi mandat oleh negara dan syarikat penerbangan insurans lain. Pekerjaan seperti jawatan perkeranian kurang berisiko. Pemilik tunggal yang pekerjanya mempunyai pendedahan terhad kepada kemalangan dan kecederaan di tempat kerja biasanya mengalami kadar premium yang lebih rendah.

Kebaikan

Tujuan memberikan pampasan pekerja kepada pekerja adalah tiga kali ganda. Pekerja yang cedera di tempat kerja tidak bertanggungjawab untuk perbelanjaan perubatan mereka. Pembawa insurans membayar bil doktor dan hospital. Perlindungan polisi merangkumi gaji hilang upaya. Pampasan berbeza-beza dan kadangkala ditetapkan pada dua pertiga dari gaji biasa pekerja. Pengganti gaji berterusan sehingga pekerja pulih atau lebih lama sekiranya kecederaan yang dialami kekal. Manfaat ketiga melibatkan latihan semula pekerja untuk pekerjaan lain jika dia tidak dapat melakukan kedudukan asal kerana kecederaan.