Cara Memiliki Treler Penjual Makanan

Treler penjual makanan menawarkan anda kemudahan ruang memasak tertutup bersama dengan fleksibiliti unit makanan bergerak. Sebilangan besar treler penjual makanan lebih murah untuk pakaian daripada restoran; namun, anda mungkin perlu membelanjakan sekurang-kurangnya $ 20,000 hingga $ 40,000 pada tahun 2012 untuk melengkapkan dan melesenkan treler anda, terutamanya jika jabatan kesihatan tempatan anda mempunyai syarat ketat mengenai jenis peralatan yang boleh anda gunakan. Walaupun perbelanjaan permulaan, treler makanan mudah alih membolehkan anda mengekspresikan kreativiti masakan anda dan membina pelanggan setia tanpa jadual yang ketat untuk mengendalikan restoran perkhidmatan penuh.

Melengkapkan Treler

Treler makanan boleh menjadi rumit seperti dapur yang lengkap dengan pemanggang dan penggorengan atau semudah panini grill dan peti sejuk. Peralatan treler makanan mestilah mencukupi untuk keperluan memasak anda tetapi cukup minimum untuk membolehkan anda bergerak dengan mudah di tempat yang kecil. Sebilangan besar peralatan treler memasak menggunakan propana, dan penyejuk treler memasak biasanya menggunakan elektrik dari penjana atau sumber pegun yang anda sambungkan melalui kabel elektrik. Treler makanan anda juga memerlukan halangan untuk memasangkannya ke trak atau van anda.

Lesen dan Permit

Treler makanan anda mesti dilesenkan oleh jabatan kesihatan tempatan anda, yang akan meminta anda untuk menghantar gambar dan membayar yuran semakan rancangan sebelum pemeriksaan awal anda. Adalah bijaksana untuk menunggu kelulusan jabatan kesihatan sebelum anda memulakan pemasangan treler anda sekiranya seorang pemeriksa kesihatan hanya menentukan berdasarkan gambar anda bahawa beberapa elemen reka bentuk anda tidak sesuai dengan kod. Anda juga mesti memberikan dokumentasi kepada jabatan kesihatan tempatan anda yang menunjukkan bahawa anda menyiapkan bahan-bahan anda di dapur komersial berlesen. Menjadi ruang kerja bergerak tertutup, treler makanan juga harus diperiksa dan disetujui oleh OSHA untuk memastikan pematuhan terhadap peraturan keselamatan di tempat kerja.

Menu

Menu treler makanan cukup menarik untuk menarik minat pelanggan tetapi cukup mudah untuk anda menyediakan barang dengan cepat, menggunakan ruang terhad. Rancangkan item menu yang anda boleh persiapkan di luar kawasan di dapur komersial anda, dan kemudian selesaikan semasa pelanggan membuat pesanan. Contohnya, jika treler makanan anda menyajikan burrito, maka kacang, beras, protein dan salsas dapat disediakan lebih awal dan kemudian dipasang dan dipanaskan semula jika diperlukan.

Lokasi

Mencari lokasi untuk treler makanan anda melibatkan menyeimbangkan peraturan lalu lintas tempatan dan penggunaan jalan dengan maklumat mengenai demografi kejiranan. Sebilangan besar bandar mempunyai garis panduan khusus mengenai meletakkan treler makanan di tempat letak kereta atau di tempat letak kereta. Beberapa bandar, seperti Portland, Oregon dan Austin, Texas, mempunyai kawasan yang ditetapkan untuk treler makanan. Di Seattle, operasi makanan mudah alih mesti mendapat kebenaran bertulis dari setiap perniagaan dalam jarak 50 kaki dari tempat mereka berniat menjual. Lokasi sibuk dengan banyak lalu lintas sangat sesuai untuk treler makanan, dengan andaian anda tidak menghalang persimpangan atau persimpangan jalan.