Cara Menjual Keahlian Kecergasan

Dari mulut ke mulut mungkin merupakan alat pemasaran terbaik untuk menjual keahlian kecergasan, tetapi untuk memaksimumkan pendapatan, anda perlu membuat rancangan pemasaran dan mendukungnya dengan pelbagai iklan dan promosi yang sedang berlangsung. Meneliti pasaran anda dan membuat rancangan komunikasi pemasaran yang diselaraskan akan membantu anda menjual lebih banyak keahlian kecergasan dan meningkatkan keuntungan anda.

Tentukan Manfaat Jual Unik Anda

Sebelum anda mula mengiklankan perniagaan kecergasan anda, tentukan apa faedah utama anda sehingga anda dapat menyasarkan calon pelanggan yang tepat. Sebilangan besar orang tahu sama ada tujuan peribadi mereka adalah untuk menurunkan berat badan, membina otot, meningkatkan prestasi sukan atau meningkatkan kesihatan mereka. Pengguna kemudian akan mencari pusat kecergasan, kelab kesihatan, gim atau pelatih peribadi yang menyediakan pelbagai peralatan, kepakaran paling banyak, harga terendah, peluang untuk bertemu dengan orang lain atau kemudahan. Tinjau calon pelanggan di pasar anda untuk menentukan faedah perniagaan kecergasan apa yang mereka mahukan, dan bukannya faedah kecergasan yang mereka mahukan. Ini akan membantu anda membuat jenama yang membezakan anda daripada persaingan.

Sediakan Rancangan Media

Setelah anda mengetahui siapa pelanggan sasaran anda dan faedah apa yang mereka mahukan, cari tempat di mana anda boleh mengiklankan dan mempromosikan perniagaan kecergasan anda sehingga pelanggan yang paling berpotensi akan melihatnya. Semasa penyelidikan pelanggan anda, cari stesen TV dan radio yang mereka dengar, majalah yang mereka baca dan laman web yang mereka lawati. Senaraikan pelbagai media yang akan anda gunakan untuk menjalankan iklan cetak dan sepanduk dan buat rancangan media sosial. Hubungi kedai media berpotensi yang akan anda gunakan untuk mendapatkan demografi dan harga iklan penonton mereka.

Mendidik Pelanggan Berpotensi

Sebagai sebahagian daripada usaha pemasaran anda, berikan maklumat kesihatan dan kecergasan percuma yang akan memotivasi pelanggan untuk datang kepada anda. Berikan gabungan petua cara dengan maklumat mengenai masalah kesihatan yang dapat dielakkan orang melalui kecergasan dan pemakanan. Tawaran untuk menyediakan artikel percuma ke surat khabar, majalah dan laman web tempatan. Kirim siaran akhbar ke stesen radio dan TV dan tawarkan perkhidmatan anda sebagai sumber pakar. Kirimkan petua di laman web dan laman perniagaan Facebook anda, buat saluran YouTube dengan video yang bermanfaat dan kirim tweet yang menawarkan nasihat yang mudah digunakan.

Hasilkan Rujukan

Rujukan dari pelanggan yang berpuas hati sering mendorong pengguna lebih daripada iklan berbayar, terutamanya jika rujukan itu datang dari rakan dan keluarga. Tawarkan kupon untuk keahlian potongan atau lawatan percuma yang dapat diberikan oleh pelanggan anda sebagai hadiah kepada rakan. Letakkan pautan media sosial di semua halaman laman web anda supaya pengunjung dapat menyampaikan maklumat anda kepada rakan. Sertakan testimoni dengan kisah kejayaan pelanggan di laman web anda dan dalam bahan pemasaran anda. Sekiranya anda tidak mampu memberikan kemeja-T, jual pakaian menarik dengan nama dan logo anda dengan harganya. Buat hubungan dengan doktor dan pakar diet yang memberi latihan kepada pesakit mereka - tawarkan lawatan percubaan atau keahlian percuma kepada pesakit mereka dan tawarkan untuk meletakkan brosur doktor atau pakar diet di perniagaan anda.Bekerja dengan majikan tempatan untuk membuat inisiatif kesihatan yang membahagi kos keahlian pekerja antara perniagaan anda dan majikan.