Kelas Undang-undang Perniagaan

Beberapa universiti adalah rumah bagi School of Business Law, sementara yang lain memasukkan undang-undang perniagaan ke sekolah lain. Bagaimanapun, pendekatan apa pun yang mereka ambil, kelas undang-undang perniagaan tertentu telah menjadi standard de facto bagi institusi pendidikan. Dengan kejayaan kursus ini, pelajar harus bersedia untuk kerjaya dalam undang-undang perniagaan, kewangan, perakaunan, kerajaan, pengauditan, perniagaan, sumber manusia atau disiplin lain.

Kursus Kewangan

Universiti dan kolej sering memasukkan kelas mengenai topik kewangan dalam program undang-undang perniagaan mereka. Kelas menangani pelbagai masalah kewangan, seperti cukai, penggabungan dan pengambilalihan, harta tanah, dan muflis. Kursus-kursus ini harus melengkapkan pelajar untuk menavigasi bahasa kewangan dan undang-undang.

Kerja Kursus Undang-Undang

Beberapa kursus memfokuskan diri pada kelebihan profesional undang-undang, termasuk kelas mengenai subjek seperti undang-undang kontrak, peraturan anti-kepercayaan dan perdagangan dan syarikat. Pelajar mempelajari asas undang-undang korporat, cara menulis dan membaca kontrak, dan bagaimana untuk mengelakkan perangkap undang-undang yang merangkumi bidang-bidang seperti peraturan anti-kepercayaan dan monopoli.

Operasi perniagaan

Kursus operasi perniagaan mendidik pelajar mengenai perincian undang-undang mengenai operasi perniagaan sehari-hari. Kelas seperti tawaran, pekerjaan, pengambilan pekerja dan pemecatan, diskriminasi dan buruh dirancang untuk mengajar pelajar bagaimana menjalankan perniagaan secara sah tanpa melakukan tindakan haram.

Antarabangsa

Bekerja dengan pelanggan, rakan kongsi, pembekal atau bahagian antarabangsa mewujudkan peluang baru dan cabaran undang-undang baru. Oleh kerana setiap negara mempunyai undang-undang yang tersendiri, sangat penting bagi pencari kerja yang berharap dapat bekerja di perniagaan antarabangsa untuk mengikuti kelas undang-undang antarabangsa. Kursus merangkumi topik seperti kewangan antarabangsa, undang-undang Eropah, undang-undang Jepun dan percukaian antarabangsa.