Idea Penjanaan Utama bagi Insurans

Semakin sukar untuk berhadapan dengan prospek yang sah - orang yang cenderung membeli insurans yang anda jual. Pendaftaran Jangan Panggil meletakkan berjuta-juta orang dari telefon kecuali mereka meminta untuk dipanggil. Lebih banyak orang mencari ke Internet bukan sahaja untuk belajar tentang produk, tetapi juga untuk membelinya, tetapi aplikasi e-mel sangat canggih sehingga mereka akan mengalihkan langkah penjualan kami ke folder sampah. Pasar tidak berubah, tetapi pasaran telah, dan ejen yang cerdas harus berkembang seiring dengan waktu untuk mencari pendekatan baru untuk menghasilkan petunjuk yang berkualiti serta menghidupkan kehidupan baru ke dalam pendekatan lama.

Peraturan Tanah

Bersikap terbuka dan teratas mengenai siapa anda dan apa yang anda lakukan. Semasa anda membuat persembahan jualan, jangan malu-malu atau memukul belukar; sampai betul-betul. Sebaliknya, semasa anda mengajar atau mengambil bahagian dalam aktiviti sukarelawan atau aktiviti tidak menjual yang lain, berikan diri anda dengan sepenuh hati, dan jangan cuba menyelinap dalam mesej penjualan - ini akan menyebabkan orang meragukan anda keikhlasan dalam apa yang anda lakukan dan, akhirnya, integriti anda.

Pendekatan Tradisional

Membeli atau menyewa senarai petunjuk dan menggunakannya untuk kempen surat terus, atau memanggil prospek di telefon untuk membuat janji temu, mengadakan seminar makan tengah hari untuk pelanggan dan rakan mereka, meminta perkenalan dan rujukan, dan selalu menyediakan perkhidmatan pelanggan berkualiti tinggi tetap menjadi cara yang baik untuk menghasilkan petunjuk. Kembangkan mereka di mana anda boleh. Contohnya, jangan malu meminta rujukan. Setiap kali anda membuat hubungan dengan pelanggan yang ada, membuat permintaan untuk meminta rujukan, dan melakukan kontak lebih kerap - kirim kad ulang tahun dan ulang tahun kepada pelanggan, pasangan mereka, dan anak-anak mereka, dan hubungi pelanggan anda secara peribadi pada hari ulang tahun dan ulang tahun mereka . (Sekiranya pelanggan pelupa, hubungi beberapa hari sebelum ulang tahun!) Sekiranya boleh, minta perkenalan peribadi.

Perkhidmatan, Perkhidmatan, Perkhidmatan

Jangan hadkan perkhidmatan pelanggan hanya kepada pelanggan anda sendiri - beritahu mereka bahawa anda akan memberikan apa sahaja bantuan yang diperlukan kepada mereka atau rakan atau saudara mereka apabila mereka perlu mengemukakan tuntutan insurans atau wang tunai dalam bentuk anuiti. Sentiasa lakukan yang terbaik. Orang akan ingat ejen yang menolong mereka, bukan syarikat insurans.

Iklankan

Beberapa bentuk iklan cetak terus berkembang, seperti surat edaran langsung, majalah minat tempatan, buku kupon, buletin, buku tahunan sekolah tempatan dan program atletik, dan sejenisnya. Di samping itu, iklan radio tempatan sering masuk akal. Jangan cuba menjual produk anda melalui iklan anda, menjual diri anda sebagai sumber tempatan yang berpengetahuan yang boleh mereka kunjungi. Pengiklanan dalam talian juga penting - anda boleh menggunakannya untuk mendorong prospek ke laman web anda.

Rangkaian

Ahli farmasi, akauntan, pekedai dan banyak profesional dan peniaga lain semua mengenali orang yang akan mendapat manfaat daripada mengenali anda dan menjadi pelanggan anda. Jiran yang merupakan tukang paip, jururawat, landskap dan pemadam kebakaran, untuk sebilangan kecil, termasuk dalam kategori ini.

Pendekatan Tidak Menjual

Petunjuk yang baik dapat dihasilkan daripada penyertaan anda dalam aktiviti kemasyarakatan. Pastikan anda tidak muncul sebagai ejen insurans yang membantu dengan harapan memperoleh beberapa petunjuk. Jadilah jiran yang membantu pihak yang menjual insurans untuk mencari nafkah. Sekiranya gereja anda, liga sukan belia atau organisasi sukarelawan lain memerlukan kepakaran insurans, jadilah orang yang boleh menjadi sukarelawan. Begitu juga, sukarela untuk mengajar kelas atau memimpin bengkel di pusat kanan tempatan, atau gereja, perpustakaan atau sekolah dewasa. Mengadakan seminar dan sesi Soal Jawab untuk pelanggan dan rakan mereka di bilik persidangan anda sendiri. Jangan mengubahnya menjadi persembahan jualan siluman. Kesan orang dengan pengetahuan dan keikhlasan anda sehingga apabila mereka memerlukan profesional insurans pada masa akan datang, mereka akan memikirkan anda terlebih dahulu.

Rangkaian Sosial dan Internet

Pastikan laman web anda kelihatan profesional. Cuba kemas kini dengan catatan baru yang berkaitan dengan pekerjaan anda sekurang-kurangnya seminggu sekali. Jangan gunakan laman web untuk menjual produk, gunakan untuk menjual diri, pengetahuan dan etika perkhidmatan pelanggan anda. Pastikan setiap pelanggan mempunyai nombor pejabat anda, nombor sel anda, dan e-mel "peribadi" anda - alamat e-mel berkaitan perniagaan yang anda periksa setiap hari.

Pemasaran Berbilang Saluran

Tidak setiap ejen akan merasa selesa atau berjaya dengan setiap pendekatan - cari beberapa ejen yang sesuai untuk anda dan yang anda selesa, dan sempurnakannya. Namun, jangan membuat kesilapan melukis diri anda ke sudut pemasaran, di mana anda menjana petunjuk melalui satu pendekatan, seperti memanggil prospek dalam senarai petunjuk pemasaran atau mengadakan seminar pada waktu makan tengah hari. Sebaliknya, cuba kembangkan rancangan yang bergantung pada beberapa saluran untuk mengembangkan petunjuk.