Cukai Jualan Pembinaan

Ketika datang ke item dengan tiket besar seperti kos bangunan dan pengubahsuaian, cukai pembinaan bertambah dengan cepat. Cukai penjualan, ditentukan oleh negara di mana kontraktor bekerja, dapat dikenakan untuk biaya buruh dan juga biaya material. Kontraktor, atau subkontraktor, bertanggungjawab memungut cukai dan menyerahkannya kepada negeri.

Cukai Bahan

Sebagai kontraktor, anda mempunyai dua pilihan untuk mengenakan cukai jualan kepada bahan anda. Anda boleh membeli bahan dari kilang kayu runcit dengan cukai jualan yang telah ditentukan, atau anda boleh membeli bahan borong dan bahan borong dari pengedar dan sendiri yang akan mengetahui cukai jualan. Cukai penjualan bahan biasanya sesuai dengan cukai jualan yang dikenakan ke atas barang lain di negeri dan daerah anda.

Cukai Buruh

Tidak semua negeri memerlukan cukai ke atas pekerja pembinaan, dan dari jumlah yang berlaku, jumlah cukai yang anda kenakan dapat berbeza dari pekerjaan ke pekerjaan. Sebagai contoh, di Kansas pada tahun 2013, kontraktor mesti mengenakan cukai penjualan ke atas buruh untuk projek pembinaan komersial, seperti mengecat atau merombak sebuah kedai, tetapi tidak ada cukai ke atas pekerja untuk pengubahsuaian kediaman.

Mengikuti Perubahan Cukai Jualan

Undang-undang cukai jualan negeri sering berubah dan kontraktor mesti mendaftar dengan negeri mereka untuk menerima kemas kini segera. Negeri memerlukan kontraktor untuk mengisi borang pelaporan cukai jualan bulanan atau suku tahunan, yang mesti disertakan dengan pembayaran cukai penjualan kontraktor. Negara juga menggunakan audit cukai penjualan untuk memastikan kontraktor mengumpulkan dan membayar cukai penjualan yang mencukupi.

Anggaran dan Tawaran

Anggaran cukai penjualan buruh harus dimasukkan dalam tawaran dan anggaran kepada pelanggan sebagai caj terperinci apabila mungkin. Apabila itu tidak dapat dilaksanakan, sertakan taksiran pajak secara keseluruhan dan tulis "Termasuk Semua Pajak Jualan yang Berlaku"