Bagaimana Anda Boleh Menyertakan Syarikat Anda dalam Direktori?

Menyenaraikan maklumat hubungan perniagaan dalam direktori telefon dalam talian dan tradisional membantu pelanggan mencari perniagaan anda dengan mudah. Menambah maklumat asas, seperti nama perniagaan dan nombor telefon anda, ke direktori adalah murah dan tidak memerlukan banyak masa atau usaha. Selain membuat laman web, beriklan di surat kabar atau majalah tempatan dan menghadiri acara rangkaian, menyenaraikan maklumat hubungan perniagaan dalam direktori berguna untuk meningkatkan penjualan dan menarik pelanggan baru.

Perkhidmatan Direktori Tempatan

Sebilangan besar wilayah mempunyai direktori perkhidmatan maklumat tempatan yang boleh anda hubungi semasa mencari maklumat dan alamat hubungan perniagaan. Hubungi direktori perkhidmatan tempatan anda dengan memanggil "411," dan kemudian minta untuk disertakan dalam senarai direktori. Bergantung pada wilayah, mungkin ada sedikit biaya untuk memasukkan maklumat hubungan Anda dalam direktori. Untuk disenaraikan, anda perlu memberikan nombor telefon semasa. Syarikat telefon juga mempunyai direktori tempatan yang membolehkan pelanggan perkhidmatan telefon mereka dan mereka yang menggunakan perkhidmatan syarikat telefon lain untuk menyenaraikan maklumat hubungan perniagaan mereka. Bayaran mungkin dikenakan semasa mendaftar dengan direktori syarikat telefon.

Senarai Buku Telefon

Untuk menambahkan senarai perniagaan anda dalam buku telefon wilayah, hubungi penerbit buku telefon untuk membeli penyenaraian. Bergantung pada jenis senarai perniagaan, anda mungkin perlu membayar yuran bulanan, suku tahunan atau tahunan. Senarai perniagaan asas biasanya percuma. Semasa menyenaraikan perniagaan anda, anda mempunyai pilihan untuk memasukkan maklumat asas, seperti nama, nombor telefon dan alamat perniagaan anda. Anda juga mempunyai pilihan untuk mengambil ruang iklan yang merangkumi grafik, slogan, logo, waktu operasi dan maklumat lain. Pilihan ini lebih mahal daripada senarai asas tetapi menarik perhatian pelanggan.

Direktori Dalam Talian

Direktori dalam talian, seperti SuperPages dan YellowPages, serupa dengan direktori buku telefon tradisional. Beberapa direktori dalam talian menawarkan senarai perniagaan asas percuma yang merangkumi nama, nombor telefon dan alamat perniagaan anda. Yang mesti anda lakukan ialah melayari laman web dan mengisi serta menghantar borang dalam talian. Direktori dalam talian juga menawarkan pilihan penyenaraian lanjutan yang membolehkan anda menargetkan pangkalan pelanggan tertentu menggunakan iklan mesin pencari. Perkhidmatan penyenaraian dalam talian lanjutan tidak percuma, jadi hubungi wakil pelanggan untuk mengetahui lebih lanjut.

Perkhidmatan Penyenaraian Perniagaan Dalam Talian

Perkhidmatan penyenaraian perniagaan dalam talian dapat membantu anda menargetkan jenis pelanggan tertentu dengan menambahkan maklumat hubungan perniagaan anda dalam direktori dalam talian khusus industri. Perkhidmatan penyenaraian seperti List Yourself, GetFreeListing dan BizHWY membolehkan anda menyenaraikan perniagaan anda secara percuma. Teliti perkhidmatan penyenaraian untuk mencari perkhidmatan yang memenuhi keperluan industri atau perniagaan anda.