Sumber yang Membantu Usahawan & Pemilik Perniagaan Kecil

Memulakan perniagaan kecil boleh menjadi prosedur yang sukar dan mahal. Pemilik perniagaan kecil perlu membuat rancangan perniagaan, mendapatkan pembiayaan yang selamat, mematuhi undang-undang tempatan, menggaji pekerja, dan melakukan sejumlah tugas lain sebelum perniagaannya dapat dimulakan. Nasib baik, kebanyakan bandar mempunyai sumber yang sangat baik untuk membantu pemilik perniagaan kecil berjaya. Sebagai contoh, Houston mempunyai pelbagai bantuan yang tersedia untuk pemilik perniagaan.

Pentadbiran Perniagaan Kecil

Salah satu jenis bantuan perniagaan kecil yang tersedia untuk sesiapa sahaja yang ingin memulakan perniagaan adalah Pentadbiran Perniagaan Kecil kerajaan persekutuan. SBA memberikan pinjaman dan bantuan untuk memulakan perniagaan kecil melalui bank dan organisasi tempatan yang bertindak sebagai agen pinjaman. Terdapat banyak pemberi pinjaman yang diluluskan oleh SBA di daerah Houston, Texas, yang dapat menolong perniagaan kecil anda, tidak kira apa ukuran dan keperluannya.

Dewan Perniagaan Houston

Dewan Perniagaan Houston adalah sumber bantuan perniagaan kecil yang sangat baik. Dewan Perniagaan Houston mempunyai program dan pertolongan untuk ahli dan bukan anggota. Ahli dapat menikmati pemasaran di laman web Kamar Dagang, publisiti surat kabar, peluang penajaan, bantuan pengembangan profesional untuk perniagaan mereka dan tempat di rangkaian lebih dari 500 perniagaan lain. Kedua-dua ahli dan bukan anggota dapat menghadiri acara di ruang, seperti Makan Siang dan Acara Belajar, mengenai topik mulai dari pengoptimuman mesin pencari hingga pengambilan dan pemecatan pekerja. Terdapat yuran keahlian, dan bagi bukan anggota, biasanya ada bayaran untuk menghadiri acara.

Rangkaian Pembangunan Perniagaan Kecil Texas Utara

Rangkaian Pembangunan Perniagaan Kecil Texas Utara adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan bantuan memulakan perniagaan kecil anda. Rangkaian ini diatur melalui University of Houston dan menawarkan pusat perundingan dan latihan. Jaringan Pembangunan Perniagaan Kecil Texas Utara dapat memberi anda bantuan dalam apa jua bidang perniagaan anda, dari pemasaran hingga pengurusan hingga pembiayaan. 14 pusat latihan perniagaan mereka akan melatih para eksekutif dan pekerja di program latihan yang dijadualkan secara berkala. Sebaliknya, program perundingan mereka dapat membantu anda dengan masalah khusus yang berkaitan dengan perniagaan anda. Sebilangan besar perunding adalah pemilik perniagaan kecil semasa atau sebelumnya. Sebilangan besar perkhidmatan, termasuk perkhidmatan perundingan swasta,ditawarkan secara percuma atau dengan kos yang rendah kerana organisasi ini bukan untuk keuntungan dan sebahagian besarnya disokong oleh pelanggan dan sumbangan.