Cara Meletakkan GIF di Laman Web di Yola

Program Sitebuilder berasaskan Web Yola menjadikannya mudah untuk membuat dan menerbitkan laman web untuk perniagaan anda tanpa menggunakan HTML atau CSS. Reka bentuk Web yang baik melibatkan halaman memuat cepat, jadi Yola mengesyorkan agar halaman Web anda dimuat di bawah 15 saat untuk mengelakkan kehilangan pengunjung. Bantu halaman anda dimuat lebih cepat dengan menggunakan fail Format Pertukaran Grafik jika boleh. GIF berukuran lebih kecil daripada JPG; mereka mengalami pemampatan tanpa kerugian, yang bermaksud bahawa hampir tidak ada penurunan kualiti semasa pemampatan. Menurut Institut Piawaian dan Teknologi Nasional, GIF sangat sesuai untuk grafik sederhana, seni garis dan seni kata.

1

Pergi ke Yola.com (pautan penuh dalam Sumber) dan klik tab "Log Masuk" berwarna biru di bahagian atas. Masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang dikaitkan dengan akaun Yola anda, kemudian klik butang "Log Masuk Sekarang" untuk melancarkan aplikasi Sitebuilder.

2

Pilih menu lungsur "Halaman" untuk beralih ke halaman lain di laman web Yola anda, jika perlu. Klik butang "Asas" di menu sebelah kanan untuk memperluas satu set pilihan widget asas. Pilih widget "Gambar" pada baris pertama menu, seret dan lepas ikon widget ke templat laman web anda di mana anda mahu GIF muncul.

3

Pilih butang "Muat Naik Gambar Baru" untuk memilih gambar yang sudah disimpan di komputer, CD, DVD atau pemacu luaran anda. Navigasikan ke lokasi GIF, sorot dan klik butang "Simpan" untuk memasukkannya ke halaman Web anda. Jika tidak, pilih butang "Browse Uploaded Images" jika anda sudah memuat naik gambar, pilih GIF di bawah bahagian My Files pada tetingkap berikut, kemudian klik butang "Select" berwarna biru di bahagian bawah.

4

Klik ikon "Edit" di sudut kiri atas GIF yang dimasukkan untuk mengedit tetapan gambar, seperti penjajarannya, teks alternatif dan margin. Anda juga boleh menghubungkan GIF ke halaman Web dalaman atau luaran. Pilih butang "Edit dengan Aviary" untuk melakukan fungsi penyuntingan tambahan, seperti memotong, mengubah ukuran atau menyesuaikan kecerahan dan kontrak. Klik butang "Simpan" setelah selesai untuk keluar dari menu dan kembali ke templat anda.

5

Tambahkan GIF lain ke laman web anda, atau klik butang "Simpan" berwarna merah jambu di bahagian atas apabila selesai.