Cara Mengimport Snapshot Ke Powerpoint 2007

Mengambil gambar, juga dikenali sebagai tangkapan skrin, merekodkan apa yang ada di skrin komputer anda pada waktu itu. Anda boleh menyalin gambar ke papan keratan dan menggunakannya sebagai gambar dalam kebanyakan program Windows, termasuk Microsoft PowerPoint 2007. Anda tidak memerlukan alat pihak ketiga untuk menyelesaikan tugas, dan anda boleh memilih untuk mengambil gambar atau keseluruhan anda skrin atau sebahagian daripadanya.

Ringkasan Skrin Penuh

1

Ambil gambar keseluruhan skrin dengan menekan butang "Print Screen," "PrtScn" atau "PrtSc" pada papan kekunci anda. Susun aturcara dan dokumen anda dengan cara yang mereka mahukan dan tekan butang untuk menangkap keseluruhan skrin dan menyalin gambar ke papan keratan. Semua yang kelihatan di skrin, termasuk bar tugas Windows 7, ditangkap.

2

Lancarkan PowerPoint 2007 dan buka atau buat persembahan.

3

Pilih slaid yang anda mahu import snapshot dengan mengkliknya di panel kiri.

4

Tekan "Ctrl-V" untuk menampal gambar dari papan keratan ke slaid PowerPoint.

5

Klik dan seret bulatan dan kotak kecil yang membatasi gambar untuk mengubah saiznya. Klik dan seret keseluruhan gambar untuk meletakkan semula pada slaid.

Ringkasan Pilihan

1

Klik logo Windows - butang Mula - di sudut kiri bawah skrin anda.

2

Ketik "snipping tool" di kotak Run dan klik hasil carian "Snipping Tool" di bahagian atas menu Start untuk melancarkan alat tersebut.

3

Klik dan seret ke atas skrin anda untuk memilih kawasan yang ingin anda tangkap. Anda boleh menangkap apa sahaja kecuali tetingkap Snipping Tool. Gambar yang menunjukkan kawasan yang anda pilih dipaparkan di tetingkap Snipping Tool.

4

Klik ikon Salin di bahagian atas tetingkap Alat Memotong untuk menyalin gambar ke papan keratan.

5

Ulangi Langkah 2 hingga 5 dari bahagian "Gambar Skrin Penuh" di atas untuk mengimport gambar dari papan keratan ke slaid PowerPoint.