Cara Membongkar ThinkPad

ThinkPad adalah barisan perniagaan kecil komputer riba dan tablet Lenovo. Sejak diperkenalkan pada tahun 1992, IBM dan Lenovo melancarkan sejumlah dok komputer riba yang serasi untuk membantu dalam tugas seperti mengecas bateri dan replikasi dan pengembangan port. Sekiranya perniagaan kecil anda menggunakan dok ThinkPad, anda akan terbiasa dengan tugas yang cukup mudah untuk memasang dan melepaskan peranti ThinkPad mudah alih anda.

1

Tutup paparan komputer riba anda. Sekiranya anda mempunyai peranti periferal seperti tetikus atau cakera keras yang terpasang di dok anda, pastikan peranti tersebut dimatikan atau tidak sedang diakses oleh ThinkPad anda.

2

Putar kunci kunci sistem dok anda ke kedudukan tidak terkunci. Pada kebanyakan dok ThinkPad, mendatar adalah kedudukan kunci yang tidak terkunci. Walau bagaimanapun, pada model seperti dok ThinkPad X4, kedudukan menegak adalah kedudukan tidak terkunci. Cari simbol yang terkunci dan tidak terkunci di dok anda untuk menentukan kedudukan yang betul.

3

Tekan butang "Eject Request" dok anda. Pada kebanyakan dok ThinkPad, lampu penunjuk dok akan mula berkelip. Tunggu sehingga lampu penunjuk dok anda mati sepenuhnya sebelum meneruskan.

4

Tekan butang "Eject" dok anda. ThinkPad anda bangkit sedikit dari tempatnya.

5

Pegang ThinkPad anda di kedua-dua belah pihak dan angkat perlahan-lahan dari dok.