Idea Iklan Cetak Jualan Insurans

Walaupun pengaruh Internet dan pemasaran berasaskan web yang luar biasa, cetak masih terus digunakan. Dengan pelbagai jalan yang tersedia untuk memasarkan agensi insurans anda, anda dapat mencari kenderaan yang berkesan untuk menjangkau khalayak sasaran anda. Kebanyakan orang memerlukan insurans, jadi anda mungkin perlu mengembangkan banyak aliran iklan cetak untuk menjangkau setiap segmen untuk bakal pelanggan baru.

Nilai tambah

Iklan cetak di surat khabar dan majalah mungkin dapat dibaca oleh dua orang atau lebih yang melihat iklan anda, tetapi iklan tersebut terutama sekali pakai. Cari bahan bercetak yang berguna dengan cara lain untuk pelanggan. Kad dompet plastik dengan nombor kecemasan, termasuk kad anda, adalah promosi iklan murah yang boleh anda berikan kepada semua pelanggan semasa dan juga bakal pelanggan. Ini sesuai dengan konsep insurans yang diperlukan oleh pengguna semasa krisis. Kalendar indah atau hiasan adalah item bercetak lain yang berfungsi untuk tujuan yang berguna. Bagikan kalendar kepada penduduk dan pemilik perniagaan kecil yang mungkin menggantung kalendar di mana orang lain akan melihatnya setiap hari, memberi anda pendedahan secara berkala.

Sisipan

Brosur yang menjelaskan faedah perkhidmatan anda berbanding pesaing anda adalah murah dan boleh diedarkan dengan pelbagai cara. Sertakan brosur bermaklumat dengan penyata bil anda yang merangkumi maklumat mengenai perkhidmatan kewangan tambahan yang anda berikan. Sediakan program rujukan yang memberikan hadiah kepada pelanggan semasa yang juga dicetak dengan nama anda. Tinggalkan brosur di perniagaan yang mempunyai pasaran sasaran yang sama sebagai balasan untuk menyiarkan iklan cetak mereka. Sebagai contoh, peniaga kereta tempatan atau mekanik kejiranan anda boleh membenarkan anda meninggalkan bahan bercetak di ruang menunggu sebagai pertukaran untuk pertimbangan yang sama. Kemas kini risalah anda dengan kerap sehingga kelihatan segar dan tepat pada masanya.

Surat Terus

Oleh kerana kiriman pos kediaman dan perniagaan berkurangan, anda mungkin menemui niche untuk perniagaan anda di peti mel calon pelanggan anda. Kad pos adalah cara yang murah untuk mengiklankan tawaran anda. Gunakan poskad untuk memastikan senarai mel anda sentiasa dikemas kini sehingga anda akan menjimatkan wang semasa membuat surat yang lebih luas. Gunakan poskad untuk menjemput bakal pelanggan ke seminar di mana anda menawarkan penjelasan mengenai produk insurans baru. Sasarkan warga tua dengan kad pos untuk menjemput mereka ke bengkel untuk mengetahui mengenai insurans tambahan Medicare. Jauhkan nama anda di hadapan pengguna dan menonjol dalam penghantaran surat harian dengan surat biasa.

Nasihat pakar

Dengan landskap industri insurans yang sentiasa berubah, pengguna dan media sentiasa mencari pakar untuk menjelaskan perubahan tersebut. Tulis buletin yang anda sebarkan ke senarai pelanggan semasa anda dan sertakan iklan untuk produk kewangan lain yang anda bawa. Tulislah siaran akhbar apabila salah satu produk insurans anda disebut dalam berita. Pemberita selalu mencari komen mengenai isu nasional dari pakar tempatan. Tulis lajur untuk surat khabar tempatan kecil di mana anda menerangkan masalah insurans yang rumit. Anda akan mendapat kredibiliti dengan pendedahan iklan jenis ini.