Adakah Syarikat Perlu Mengeluarkan 1099 ke Restoran untuk Pesta?

Pemilik perniagaan, termasuk syarikat, diwajibkan oleh Internal Revenue Service untuk melaporkan pampasan yang dibayar kepada pekerja dan kontraktor. IRS juga menghendaki anda melaporkan pembayaran yang anda buat kepada vendor dan penyedia perkhidmatan bukan korporat yang anda buat dengan perniagaan lebih dari $ 600 per tahun. Ini dilakukan dengan memasukkan Borang IRS 1099-MISC dengan maklumat yang tepat dan tepat pada masanya.

Borang IRS 1099-MISC

Borang 1099-MISC diajukan kepada IRS untuk tahun pajak tertentu, bersama dengan jenis korporat 1099 dan W-2 yang lain. Sebuah restoran akan dianggap sebagai penyedia perkhidmatan berdasarkan peraturan IRS mengenai pengajuan 1099-MISC. Walau bagaimanapun, jika restoran itu adalah syarikat, maka anda tidak perlu mengemukakan 109-MISC. Jenis struktur organisasi pembeli tidak relevan. Juga, jika pihak yang terlibat benar-benar bersifat peribadi, maka anda tidak perlu membuat fail. Sekiranya anda akan memotong pihak ini sebagai perbelanjaan perniagaan korporat, maka anda perlu memfailkan.

Wang dan Masa

Keperluan ambang minimum adalah $ 600 kepada mana-mana penyedia perkhidmatan tertentu dalam tahun cukai tertentu. Ini adalah agregat sepanjang tahun dan bukan setiap pembelian. Sebagai contoh, jika syarikat anda menggunakan restoran khusus untuk dua pihak yang berasingan dalam setahun, dan jumlah yang dibelanjakan adalah $ 600 atau lebih, maka 1099-MISC akan diperlukan. Juga, jika syarikat anda membeli dari restoran yang sama selama tahun ini untuk menyediakan makanan untuk pekerja anda, perbelanjaan tersebut akan dihitung ke tahap minimum.

Pemfailan dan Denda

Sekiranya anda diminta untuk memfailkan 1099-MISC untuk restoran, anda perlu mengemukakan salinan dengan IRS dan juga menghantar salinannya ke restoran. Tarikh akhir untuk ini adalah 31 Januari tahun berikutnya. Borang tersebut mesti mengandungi nama perniagaan sah restoran, alamatnya dan Nombor Pengenalan Cukai. Sekiranya perlu, anda boleh meminta restoran untuk melengkapkan dan menyerahkan borang W-9 kepada anda, yang akan mengandungi maklumat ini. Borang 1099-MISC yang diperlukan yang tidak difailkan selewat-lewatnya pada 28 Februari boleh menyebabkan syarikat anda dikenakan denda IRS.

Pertimbangan Lain

Sekiranya anda tidak pasti harus memfailkan, lebih baik mengajukan 1099-MISC daripada tidak, kerana tidak ada denda untuk pemfailan yang tidak perlu. Walaupun syarikat anda bukan untung, peraturan ini terpakai. Jumlah wang yang dilaporkan hanya yang dibayar terus ke restoran dan tidak termasuk cukai penjualan yang mereka kumpulkan bagi pihak kerajaan. Peraturan IRS tidak membuat perbezaan antara penggunaan premis restoran berbanding katering luar premis mengenai pelaporan pembelian yang dilakukan.