Cara Mengukur Pertumbuhan Halaman Facebook

Atas usaha dan usaha yang anda masukkan ke dalam laman Facebook perniagaan anda, anda ingin mengetahui bahawa halaman tersebut terus berkembang. Halaman yang semakin meningkat bermaksud semakin banyak orang menyukai halaman anda dan lebih banyak orang berinteraksi dengannya. Dengan menggunakan Wawasan Halaman Facebook, anda dapat dengan mudah memetakan pertumbuhan halaman anda melalui suka, jangkauan halaman dan jumlah orang yang bercakap tentang halaman anda. Semua data yang dipaparkan berperanan dalam pertumbuhan keseluruhan halaman anda.

1

Lancarkan penyemak imbas Web dan arahkan ke laman utama Facebook anda. Klik ikon roda gigi di bawah foto sampul di sebelah kanan dan pilih "Lihat Wawasan."

2

Klik tab "Gambaran Keseluruhan" dan periksa angka dan statistik, termasuk "Jumlah Suka," "Rakan Peminat," "Orang yang Bercakap Tentang Ini," dan "Jangkauan Jumlah Mingguan." Arahkan kursor ke atas peratusan di sebelah setiap nombor untuk menunjukkan kepada anda julat tarikh yang mana peratusan berkenaan.

3

Arahkan kursor ke tanda tanya kecil di seluruh halaman. Ini memberikan penjelasan untuk setiap item, memberi anda beberapa konteks untuk melihat statistik.

4

Klik tab "Suka" di bahagian atas halaman, di mana anda akan menemui statistik dan angka yang berkaitan dengan jumlah suka halaman anda. Klik kotak lungsur tarikh di bawah tab untuk menukar tarikh untuk data yang ditunjukkan. Pertimbangkan untuk menetapkannya pada hari anda memulakan halaman Facebook untuk mendapatkan gambaran pertumbuhan yang lengkap. Dari tab "Suka", anda dapat melihat demografi mengenai peminat halaman anda. Tatal ke bawah ke grafik "Di mana Suka Anda Datang" untuk melihat berapa banyak suka yang anda perolehi antara tarikh yang ditentukan.

5

Klik tab "Jangkauan" dan tetapkan julat tarikh yang anda inginkan. Walaupun "jangkauan" tidak mengukur berapa banyak orang yang menyukai halaman anda, ini menggambarkan berapa banyak orang yang melihat kandungan yang anda hantar, termasuk orang yang tidak menyukai halaman anda. Tatal di bawah carta demografi untuk melihat berapa banyak paparan halaman yang diperoleh halaman anda dari hari ke hari, serta maklumat mengenai bagaimana orang-orang itu melihat konten anda.

6

Klik tab "Bercakap Tentang Ini" dan tetapkan tarikh di kotak di bawah tab. Sekiranya 30 atau lebih orang telah membincangkan halaman anda dalam tujuh hari terakhir, Facebook juga menawarkan maklumat demografi untuk tab ini. Tinjau grafik dan data yang disajikan, perhatikan pertumbuhan dalam grafik.