Idea Katering Korporat

Sama ada anda menyampaikan makan tengah hari dalam kotak atau mengadakan perjumpaan besar untuk pesta percutian akhir tahun, katering korporat menawarkan peluang untuk keuntungan yang lumayan dan peluang untuk menjadi kreatif. Jauhkan perniagaan anda dari jalan biasa dengan sentuhan kreatif yang membezakan anda daripada liga pesaing dalam bidang perkhidmatan makanan. Anda perlu mempertimbangkan ukuran kumpulan dan bahagian, bersama dengan sekatan diet yang mungkin dikenakan oleh pelanggan anda atas sebab kesihatan atau peribadi.

Pergi Hijau

Kehidupan lestari bergaya, dan anda akan dilihat sebagai inovator dengan menawarkan menu hijau dan pembungkusan untuk pelanggan katering korporat anda. Buat hidangan menggunakan bahan organik dan musim yang diperolehi secara tempatan dan daging dan unggas yang ditanam secara manusiawi. Pilih persediaan makan tengah hari dalam kotak yang diperbuat daripada bahan kitar semula, dan gunakan pinggan mangkuk dan peralatan plastik yang boleh dihancurkan 100 peratus. Hidangkan makanan ringan anda bersama secawan kopi perdagangan yang adil.

Gourmet Sihat

Makanan yang kaya dengan lemak dari banyak katering korporat tinggi rasa tetapi membawa koma makanan yang tidak dapat dielakkan setelah rehat makan tengah hari. Menyuburkan pelanggan anda tanpa perlu tidur siang dengan menyajikan makanan ringan yang memberi tenaga dan tenaga. Dulang sayuran sederhana boleh diubah menjadi kekasaran dengan persembahan menarik dan trio kacang seperti hummus kaya, kacang hitam pedas dan kacang canellini berkrim. Daripada hidangan daging makan tengah hari, sediakan pelbagai sandwic jari atau bungkus dengan pilihan vegetarian dan bukan vegetarian. Menjimatkan dengan item yang boleh memainkan pelbagai peranan di atas meja makanan. Roti pita dibelah dua dengan mudah untuk sandwic dan dibakar untuk kerepek menggunakan herba dan minyak zaitun untuk menemani celup atau mentega dan gula anda untuk makanan pencuci mulut yang lazat.

Antarabangsa

Merancang katering anda dengan pilihan hidangan antarabangsa adalah pilihan yang menarik ketika menyajikan sekumpulan besar hadirin. Bergantung pada saiz kakitangan dan tempat anda, anda boleh keluar dengan stesen makanan yang berbeza di mana setiap kawasan mewakili benua atau negara yang berbeza. Naikkan bakat dengan menggayakan stesen penyampai dan pelayannya dengan gaya yang membangkitkan gaun dan hiasan khas kawasan geografi mereka. Tawarkan beberapa inspirasi Amerika untuk menarik tetamu yang pilih-pilih.

Bertema

Langit adalah had dengan pekerjaan katering bertema. Mesyuarat korporat mungkin memerlukan sesuatu yang halus, seperti memasukkan logo atau skema warna syarikat ke dalam paparan meja anda. Bertujuan untuk memberi kesan tambahan ketika datang untuk memenuhi perayaan atau acara animasi. Buat menu dan hiasan anda mengenai sesuatu yang relevan dengan kumpulan anda, seperti industri pelanggan atau pasukan sukan di bandar ini. Sekumpulan akauntan mungkin geli dengan kek lembaran dalam bentuk kunci kira-kira. Menggabungkan pasukan besbol tempatan anda dengan tema akan beriringan dengan pilihan makanan yang diilhamkan oleh stadium.