Maklumat mengenai Cara Memulakan Agensi Temp

Agensi pekerjaan sementara memenuhi keperluan untuk perniagaan lain, baik dalam industri tertentu atau untuk tugas yang lebih umum seperti penyambut tetamu. Perniagaan anda memperoleh wang dari syarikat lain yang menggunakan pekerja sementara dari agensi anda. Pelanggan anda menjimatkan wang kerana mengambil pekerja sepenuh masa dan pekerja sementara anda mendapat pengalaman kerja. Kesukaran untuk mencari pekerjaan sepenuh masa menjadikan anda lebih cenderung untuk mencari banyak rekrut sebagai pekerja sementara untuk perniagaan anda. Rancangan perniagaan dan organisasi yang kuat membantu anda mengesan semua suhu serta wang daripada pelanggan.

1

Gariskan jenis pekerjaan tertentu yang dikhususkan oleh syarikat anda. Elakkan daripada terlalu banyak bidang atau industri kerana anda mungkin akhirnya menyebarkan diri anda terlalu kurus dan memberikan perkhidmatan yang lebih lemah. Fokus pada bidang tertentu atau set kemahiran, seperti pembuatan, teknikal, perubatan atau kemasukan data dan pekerjaan pejabat am.

2

Dapatkan pejabat sebagai tempat kediaman perniagaan anda. Kerana pekerja sementara tidak akan bekerja di sana, anda tidak memerlukan tempat kerja yang besar. Sewa pejabat komersial kecil untuk memberi kesahihan perniagaan anda.

3

Tulis permohonan calon pekerja sementara. Sertakan kemahiran khusus pekerjaan berdasarkan kepakaran agensi anda untuk membantu mengenal pasti pekerjaan mana yang sesuai untuk setiap calon.

4

Tetapkan harga anda untuk perkhidmatan pekerja sementara anda. Tentukan berapa banyak pelanggan anda akan membayar anda dan berapa jumlah pekerja sementara. Piawaian industri dan keperluan anda untuk menjana keuntungan mempengaruhi harga anda.

5

Iklankan untuk pekerja sementara di kolej tempatan dan di surat khabar atau buletin tempatan untuk membina kumpulan calon anda. Tawarkan program rujukan ke temp terkini untuk mendorong mereka mendapatkan kenalan mereka untuk melamar. Kumpulan calon yang lebih besar membolehkan anda memenuhi semua keperluan pelanggan dengan lebih baik.

6

Pasarkan sumber daya manusia atau gunakan pasukan pengurusan perniagaan tempatan untuk mendapatkan pelanggan. Hubungi perniagaan secara langsung untuk mendapatkan prospek yang berpotensi.

7

Rangkaian dengan semua orang yang anda kenal untuk mencari calon pelanggan baru dan pekerja sementara.

8

Minta maklum balas daripada pelanggan dan pekerja sementara untuk membantu anda membuat keputusan kepegawaian ke depan. Maklum balas ini membantu anda mengenal pasti suhu yang terbaik di syarikat dan mereka yang tidak mempunyai kemahiran untuk memenuhi keperluan pelanggan anda. Anda juga dapat mengenal pasti pelanggan yang melayan pekerja dengan sebaik-baiknya.