Cara Mengira Kos Penggabungan

Tidak ada cara untuk membentuk syarikat tanpa membayar sesuatu. Sebenarnya, kebanyakan bentuk perniagaan termasuk syarikat liabiliti terhad dan perkongsian liabiliti terhad juga memerlukan proses dan bayaran pemfailan. Semasa anda menganggarkan kos memulakan perniagaan baru anda, anda tidak boleh mengabaikan kos penting ini. Nasib baik, yuran ini bukan misteri besar. Ketekunan dan penyelidikan yang sedikit akan membawa anda kepada beberapa tokoh yang sukar.

1

Lawati laman web setiausaha negara anda. Permohonan asas dan yuran pemfailan untuk penyatuan disenaraikan di sana dan termasuk yuran untuk semua bentuk perniagaan yang diatur oleh negeri.

2

Kunjungi pengacara untuk mendapatkan konsultasi percuma untuk membincangkan perniagaan anda dan bentuk undang-undang dan pilihan penggabungan mana yang merupakan pilihan terbaik untuk perniagaan anda. Tanyakan kepada pengacara untuk bayarannya dan juga semua bayaran kerajaan yang sesuai dengan cadangannya.

3

Dapatkan anggaran dan nasihat daripada sekurang-kurangnya tiga pengacara untuk memastikan anda membuat pilihan yang tepat dan mendapat tawaran terbaik. Tentukan sama ada anda ingin menggunakan khidmat peguam atau menguruskan penggabungan anda sendiri untuk menjimatkan wang.

4

Berunding dengan akauntan untuk mengetahui kesan cukai dari cadangan peguam anda. Pastikan untuk memeriksa kedua-dua cukai untuk syarikat anda dan juga kesannya terhadap kewangan peribadi anda.

5

Lihatlah kos dan yuran di negeri lain dengan melayari laman web setiausaha negara mereka. Banyak syarikat diperbadankan di negeri-negeri selain di mana syarikat itu didasarkan untuk kelebihan cukai dan peraturan. Nevada dan Delaware adalah negeri biasa untuk penggabungan.

6

Lawati laman web untuk Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri dan lembaga cukai untuk keadaan syarikat anda untuk mengetahui apa-apa yuran pemfailan yang sesuai dengan bentuk syarikat anda. Biasanya, terdapat yuran berbeza yang berkaitan dengan syarikat S berbanding syarikat C dan syarikat lain.