Cara Memasarkan Fads

Fads bergerak lebih pantas daripada kekuatan pasaran biasa. Mereka berubah-ubah dan seolah-olah meletup ke tempat kejadian entah dari mana, tanpa amaran dan tanpa masa untuk persiapan. Fesyen boleh menjadi pengaruh kuat terhadap pembelian pengguna dan bahkan dapat menggerakkan seluruh industri ke arah baru, setidaknya untuk satu waktu.

Kepantasan

Pemasar yang berminat untuk menaikkan gelombang mode mesti bertindak dengan pemasaran yang responsif secepat mungkin. Fesyen biasanya tidak tahan lama, dan masa yang diperlukan untuk menaiki kapal selalunya merupakan faktor terpenting dalam sama ada anda dapat memanfaatkan trend atau tidak. Sekiranya tindak balas anda terlalu perlahan, anda akan melepaskan peluang itu, dan pemasaran anda mungkin akan terdengar begitu akhirnya ia keluar. Strategi pemasaran yang cekap dan teratur adalah kunci dalam penyediaan tindak balas cepat terhadap perubahan pasaran, mode atau sebaliknya.

Tetap di Jalan

Ikutilah trend semasa bergerak maju, dan jangan sesat jauh dari produk atau idea penentu arah aliran yang asal. Beberapa mode boleh dilekatkan ke kawasan baru tetapi hanya dengan berhati-hati untuk mematuhi asas-asas yang memulakan semuanya. Mendorong terlalu jauh dapat mengasingkan pangkalan pengguna dan menjadikan produk anda ada di luar trend di mana ia tidak lagi diingini. Dalam beberapa kes, jenis variasi ini boleh menyebabkan kematian keseluruhan trend. Sebagai contoh, katakan jenis rangkaian sosial tertentu menjadi mode bawah tanah yang popular. Cara terpantas untuk menghancurkan identiti laman web dan mode itu sendiri adalah dengan mengiklankannya di arus perdana, di mana ia tidak lagi eksklusif untuk orang dalam.

Kedudukan Utama

Memimpin tren adalah kedudukan yang lebih sukar untuk diambil sebagai pemasar, kerana terserah kepada anda untuk membaca pengguna dan menentukan langkah selanjutnya dalam proses tersebut. Anda mesti tahu ciri mana yang akan menjadi pilihan seterusnya dan apa yang akan ditinggalkan ketika citarasa dan produk berkembang. Meningkatkan permintaan dengan mengehadkan jumlah produk yang tersedia untuk pengguna dan mencegah berlakunya pendedahan berlebihan adalah cara yang berkesan untuk memastikan mod terus bergerak sambil menjadikan produk anda lebih diinginkan daripada pesaing yang tidak dapat dielakkan yang akan tiba di tempat kejadian pada waktunya.

Jalan keluar

Menunggang gelombang fesyen dapat memperoleh keuntungan besar dengan cepat. Ia juga boleh membuat anda terkandas ketika mode pasti akan berakhir. Trend boleh hilang secepat mereka bermula, dan mempunyai jalan keluar adalah salah satu cara untuk menghilangkan bahaya ditinggalkan dengan tumpukan inventori yang tidak diinginkan oleh siapa pun. Lakukan langkah untuk memperkenalkan pengguna kepada barisan produk anda yang lain dan menunjukkan nilai keseluruhan jenama anda. Dengan sistem pesanan dan pesanan yang betul, anda mungkin akan berakhir dengan beberapa pelanggan jangka panjang yang setia. Mode tidak seharusnya hanya dilihat sebagai kilat menghasilkan wang di kuali, tetapi sebagai peluang untuk membangun kedudukan pasar yang lebih baik sekarang dan untuk masa depan.