Cara Menjana Wang Dari Silkscreening

Walaupun biasanya dikaitkan dengan kemeja-t, kemasan sutera, juga dikenal sebagai sablon, merupakan media yang sesuai untuk produk lain. Beri idea untuk memaksimumkan pengalaman pelanggan anda sambil mengingati matlamat jangka panjang anda. Anda mungkin mendapat keuntungan dalam mencetak beg makan tengah hari untuk sekolah rendah, apron untuk rantai restoran atau hoodie, beg wol dan baju sejuk untuk pasukan bola keranjang tempatan.

1

Tentukan kawasan tumpuan anda. Pertimbangkan organisasi dan kumpulan orang yang anda kenal. Persempit bidang tumpuan anda untuk melancarkan usaha pemasaran. Sekiranya anda selesa di arena pendidikan, belanjakan pasukan sukan dan kelab sekolah menengah, organisasi kolej Yunani dan sekolah rendah untuk acara khas. Sekiranya rangkaian anda merangkumi perniagaan tempatan, anda mungkin berjaya menjual t-shirt seragam.

2

Berjumpa dengan bakal pelanggan. Ketahui di mana bakal pelanggan anda menghabiskan masa dan buat rancangan untuk bertemu dengan mereka. Ini termasuk membuat janji temu dengan pembuat keputusan, menghadiri pertemuan rangkaian atau memanfaatkan media sosial. Libatkan bakal pelanggan dalam perbualan dan tindak lanjut apabila sesuai.

3

Menghadiri pameran perdagangan, acara dan festival khas. Acara tahunan seperti festival muzik, pesta blok kejiranan, pameran dan maraton semuanya boleh menjadi tempat yang sangat baik, kerana banyak orang menginginkan t-shirt sebagai cenderahati dari acara mereka.

4

Menambah pendapatan dengan menjual produk secara dalam talian. Sekiranya produk skrin sutera anda bersifat artistik, pertimbangkan untuk memaparkan produk di laman web seperti Etsy. Laman web seperti Café Press dan Zazzle membolehkan anda menjual reka bentuk asal anda dalam talian; walaupun anda tidak akan melakukan pemeriksaan sutera yang sebenarnya, anda akan dapat memindahkan reka bentuk anda ke medium lain seperti mug, setem dan kad ucapan.

5

Pertimbangkan untuk mengehoskan kedai dalam talian anda sendiri. Sekiranya anda memilih untuk membina laman web khusus, berikan maklumat yang berguna kepada khalayak sasaran anda. Ini membantu anda mengarahkan lalu lintas ke laman web anda. Sertakan istilah carian utama yang mungkin digunakan oleh bakal pelanggan untuk mencari perkhidmatan anda. Semasa menyiarkan blog, sertakan pautan ke kedai dalam talian anda.

6

Pasarkan dan iklankan perniagaan anda. Sebagai tambahan kepada usaha rangkaian anda, pertimbangkan untuk membeli iklan Facebook, menggunakan Google Ad Words dan menyebarkan risalah yang bermaklumat, menarik dan menarik.

7

Pastikan kos pengeluaran anda rendah. Sekiranya boleh, potong perbelanjaan bekalan dengan membeli secara borong. Walau bagaimanapun, pastikan bekalannya berkualiti tinggi sehingga anda tidak mendapat reputasi untuk membuat produk dalaman. Sebagai contoh, menurut Screen Printing Biz, jika anda membeli dakwat yang tidak tahan pendarahan, dakwat putih boleh berubah menjadi merah jambu pada kemeja merah dan hijau muda pada kemeja hijau. Menggunakan dakwat ini menjadi lebih mahal, kerana pesanan dapat dikembalikan, merosakkan reputasi anda.

8

Buat peminat yang menggembirakan untuk mengatur pemasaran dari mulut ke mulut. Tetapkan perniagaan penyaringan sutera anda daripada persaingan dengan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik, penghantaran percuma, pengeluaran tepat pada masanya dan kualiti kerja.