Cara Membuka Tempat Pencuci mulut

Sekiranya anda memilih untuk memfokuskan perniagaan anda pada kemerosotan, anda perlu memenuhi keperluan untuk perayaan dan kemewahan lebih baik daripada pesaing anda. Lakukan penyelidikan pasaran untuk mengenal pasti keperluan dalam komuniti anda. Fokus pada pasaran sasaran anda pada setiap peringkat proses tempat pencuci mulut. Mulailah dengan membuat rancangan perniagaan yang kuat untuk menguraikan jangkaan perbelanjaan, menu, rancangan pemasaran dan keperluan kakitangan anda.

1

Pilih warna, bentuk dan perkataan jenama untuk melengkapkan tempat pencuci mulut anda. Fikirkan tentang produk anda. Sebagai contoh, New York City mempunyai kedai pencuci mulut yang berjaya bernama Rice to Riches yang memfokuskan diri dalam menghasilkan puding beras berkualiti tinggi. Pertimbangkan nama perniagaan anda, reka bentuk logo dan warna hiasan semasa membuat konsep anda. Soroti atribut apa yang membezakan syarikat anda daripada restoran serupa. Sekiranya pencuci mulut anda bebas gluten, semuanya semula jadi, organik atau hanya dibakar dengan bahan-bahan tempatan, kongsikan ini dalam usaha penjenamaan dan pemasaran anda. Sekiranya coklat anda dibuat dari resipi yang diturunkan dari tiga generasi, kongsi maklumat ini. Pilih warna untuk logo, pakaian seragam, hiasan dan iklan anda yang melengkapkan konsep anda. Pastikan semua perkataan yang digunakan dalam bahan bertulis dan persembahan melengkapkan konsep anda.

2

Dapatkan lesen perniagaan anda, daftarkan perniagaan anda, dapatkan nombor pengenalan cukai dan dapatkan semua izin makanan yang diperlukan. Jadualkan pemeriksaan yang diperlukan untuk kedai pencuci mulut anda.

3

Memupuk pasaran sasaran anda. Sekiranya anda mendapat makanan bermusim dengan hanya bahan-bahan tempatan, gambarkan ini melalui usaha pemasaran di dalam dan di luar kedai. Ini dapat berarti memberikan sampel dan menjual barang di pasar petani. Sekiranya tempat anda memenuhi selera yang lebih muda, hiasi dengan sewajarnya dan sertakan tambahan yang akan dihargai oleh anak-anak. Setiap titik hubungan adalah saat pemasaran. Oleh itu, adalah penting untuk memastikan mesej penjenamaan anda dipilih dan disampaikan secara sedar semasa setiap langkah proses pelanggan.

4

Sewa ruang niaga komersial yang memenuhi keperluan pengeluaran dan kedai anda. Sekiranya anda mengkhususkan diri dalam yogurt beku layan diri, misalnya, anda mungkin memerlukan ruang depan yang lebih besar untuk menampung mesin, alat tambah dan pinggan mangkuk yogurt. Sekiranya anda pakar dalam kek bersaiz penuh, anda memerlukan kawasan belakang yang lebih besar untuk membakar bekalan dan peralatan besar.

5

Beli atau sewa peralatan yang diperlukan. Optimumkan ruang penyediaan pencuci mulut anda untuk memastikan ia adalah tempat yang teratur dan tempat kerja yang selamat. Bersikap objektif semasa mewujudkan ruang makan. Makan malam perlu masuk, memesan, membayar dan makan dengan mudah. Berusaha untuk mewujudkan ruang santai di mana peminat pencuci mulut ingin menghabiskan masa.

6

Ambil kakitangan anda. Menurut majalah "Usahawan", mengupah koki pencuci mulut yang berpengalaman dan berbakat adalah elemen penting untuk berjaya.

7

Daftar untuk mendapatkan perkhidmatan yang diperlukan. Ini termasuk pemprosesan kad kredit dan akses Internet.

8

Menjana minat. Buat dan sebarkan siaran akhbar. Luangkan masa dengan bakal pelanggan, sama ada dalam talian atau secara peribadi. Libatkan mereka dalam perbualan dan kongsi maklumat mengenai kedai anda. Pertimbangkan untuk memberikan sampel sekiranya produk anda cemerlang.

9

Dengarkan pelanggan anda. Menurut Jacques Torres, tukang gula terkemuka, kualiti pencuci mulut anda tidak menjadi masalah jika orang tidak membelinya. Dengan mendengar maklum balas pelanggan, anda boleh membuat pencuci mulut dan pengalaman yang lebih baik untuk menambah kelebihan anda. Ia juga berguna untuk memantau laman web tinjauan dalam talian seperti Yelp dan Urbanspoon. Menangani sebarang masalah yang timbul.

10

Jual gula-gula ke kedai runcit atau kedai khas untuk menambah pendapatan. Bergantung pada produk anda, anda juga boleh memilih untuk menjual barangan dalam talian.

11

Terus aktif memasarkan dan mengiklankan tempat pencuci mulut anda.