Manfaat Perniagaan dari Rumah

Jumlah perniagaan dari rumah telah meningkat kepada lebih daripada 38 juta isi rumah, menurut statistik Home Business Magazine dan Banci AS pada tahun 2010. Kadar pengangguran di AS, menurut MSNBC, meningkat dari 4.7 peratus kepada 9.4 peratus antara Mei 2007 dan Mei 2009, tetapi Internet dan teknologi yang berkembang pesat menjadikan kerja dari rumah lebih mungkin daripada sebelumnya. Faktor-faktor ini, menurut majalah Home Business dan "Businessweek", telah menyumbang kepada peningkatan perniagaan dari rumah. Sama ada anda membuat perhiasan, merancang laman web atau mengajar pelajaran muzik, berjaya memulakan perniagaan di rumah adalah perkara biasa dan mempunyai beberapa faedah.

Anda Bos

Keuntungan yang memerlukan disiplin dan kawalan diri, memulakan perniagaan memberi anda fleksibiliti pendapatan, jam, rakan sekerja dan di mana anda bekerja. Menjadi bos, bagaimanapun, bermaksud menderita jika perniagaan itu menderita dan menghabiskan masa yang lama untuk memastikan kejayaan kewangan syarikat. Tetapi fleksibiliti tidak dapat ditandingi dan elemen yang dihargai oleh pemilik perniagaan rumah. Sekiranya anda mempunyai anak, anda boleh meluangkan lebih banyak masa bersama keluarga sambil mencari nafkah.

Risiko rendah

Memulakan perniagaan di rumah mempunyai sedikit risiko - dari segi kewangan dan seterusnya. Kos overhed anda akan minimum, terhad kepada komputer, yang mungkin sudah anda miliki; telefon perniagaan atau telefon bimbit peribadi anda; dan bahan lain yang sesuai, seperti kain untuk syarikat kraf. Bekerja di mana anda tidur menambah sejumlah besar perubahan kembali ke dalam anggaran anda dan, jika anda mempunyai akaun simpanan yang mencukupi, anda mungkin dapat bertahan semasa memulakan tanpa perlu mengorbankan terlalu banyak.

Cukai

Menjalankan perniagaan di luar rumah anda mempunyai kelebihan cukai, yang membolehkan anda menghapus sebahagian daripada susut nilai rumah anda, cukai harta tanah, perbelanjaan mengurus, bil, insurans kesihatan dan penggunaan kereta anda untuk tujuan perniagaan, menurut Power Home Biz. Rujuk akauntan anda sebelum menganggap anda boleh menulis sesuatu. Sebagai contoh, untuk memenuhi syarat pemotongan pejabat rumah, pejabat rumah anda mesti digunakan secara eksklusif untuk bekerja, menurut Petua Perakaunan dan Pembukuan. Peraturan dan undang-undang tertentu - seperti ini - ada untuk menjaga kejujuran orang.

Kurang tekanan

Memulakan perniagaan di rumah kadang-kadang akan menjadi tertekan, tetapi ia adalah mengikut syarat anda sendiri dan jenis tekanan yang berbeza. Banyak tekanan di tempat kerja berpunca daripada usaha melebihi jangkaan penyelia dan berusaha untuk bekerja dengan baik dengan orang lain. Tetapi dengan perniagaan di rumah anda, anda dapat memberi tumpuan kepada jenis tekanan yang sihat - bekerja keras untuk mencapai matlamat dan mencari nafkah tanpa politik kemajuan syarikat.