Bagaimana Memasukkan Dalam Negeri yang Anda Tidak Tinggal

Menggabungkan perniagaan adalah keputusan yang bijak bagi pemilik perniagaan yang ingin memperluaskan operasi mereka, membawa lebih banyak modal, dan mempunyai kehadiran rasmi sebagai syarikat, perkongsian terhad, atau syarikat dengan tanggungan terhad. Semasa menggabungkan perniagaan di luar negeri, perniagaan anda akan disebut sebagai syarikat asing di setiap negeri kecuali negeri yang diperbadankan. Proses penggabungannya berbeza-beza bergantung pada undang-undang negeri, tetapi kebanyakan negeri mengikuti proses yang sama. Delaware mempunyai proses penggabungan termudah dan paling murah, dan lebih daripada 850,000 syarikat telah bergabung di sana, menurut Bahagian Perbadanan negeri.

1

Pilih keadaan di mana anda mahu menggabungkan perniagaan anda. Ikut dalam keadaan yang mempunyai amalan terbaik untuk perniagaan anda. Beberapa negeri mempunyai yuran penggabungan yang lebih murah dan proses yang lebih mudah. Lawati laman web untuk pejabat Setiausaha Negara dan lihat syaratnya untuk diperbadankan; di sinilah anda akan memfailkan semua dokumen yang diperlukan.

2

Muat turun atau cetak artikel penggabungan dari laman web Setiausaha Negara di negeri yang anda pilih untuk menggabungkan perniagaan anda. Artikel penggabungan juga dapat disebut "perakuan penggabungan," "paten surat," atau "piagam."

3

Pilih nama syarikat. Sebilangan besar laman web untuk setiausaha pejabat negara akan mempunyai ciri yang membolehkan anda memeriksa ketersediaan nama. Pastikan nama yang anda pilih adalah asli, kerana tidak sah memberikan nama syarikat yang sudah digunakan.

Sebuah syarikat perlu mempunyai akhiran yang menunjukkan jenis syarikat itu; untuk syarikat yang anda akan gunakan sama ada Limited, Incorporated, atau Corporation.

4

Isi semua maklumat yang diperlukan mengenai artikel penggabungan. Ini akan merangkumi nama syarikat anda, nama orang yang mengatur syarikat atau lembaga pengarah, jangka masa kewujudan syarikat itu, dan jumlah stok yang diluluskan, antara lain. Sebilangan besar syarikat ditubuhkan untuk wujud selama-lamanya.

5

Failkan dokumen tersebut ke pejabat Setiausaha Negara. Sertakan bayaran penggabungan, serta nama dan alamat rakan niaga yang bergabung.

6

Adakan mesyuarat pertama syarikat anda setelah ia dibentuk. Mesyuarat ini akan berfungsi untuk menetapkan peraturan perundangan anda. Sebilangan besar negeri menginginkan peraturan perundangan dikemukakan kepada Setiausaha Negara setelah penggabungannya; namun, beberapa negeri memerlukan peraturan korporat bersama dengan artikel penggabungan. Periksa dengan pejabat Setiausaha Negara untuk mengetahui sama ada peraturan perundangan harus diserahkan sebelum atau selepas penggabungan.