Bagaimana saya membuka perniagaan insurans?

Menurut Financial Web.com, ada langkah-langkah yang perlu diambil oleh seorang pengusaha sebelum membuka perniagaan insurans atau memulakan agensi broker insurans, termasuk tetapi tidak terbatas pada: pergi ke sekolah insurans; dan mendapat lesen. Tidak kira latar belakang dan pengalaman anda, anda perlu menyelesaikan beberapa langkah untuk menjadi penyedia maklumat insurans yang dilindungi undang-undang dan dilindungi secara peribadi.

1

Tentukan kebolehpasaran perniagaan insurans anda. Lakukan carian ketekunan wajar untuk menentukan berapa banyak agensi insurans lain yang berada dalam perniagaan dan produk yang mereka tawarkan. Gaebler.com mengesyorkan agar anda mengetahui sendiri di mana syarikat insurans anda sesuai dengan "landskap persaingan" tempatan dan bahawa agensi anda dapat memperoleh cukup pangsa pasar untuk berjaya.

2

Dapatkan lesen oleh Jabatan Insurans negeri anda. Sekiranya anda belum menjadi ejen berlesen, anda perlu mengikuti kursus pelesenan. Kursus-kursus ini boleh didapati dalam talian dan di dalam kelas. Keperluan pelesenan sebenarnya berbeza dari negeri ke negeri; sebagai contoh, di negeri Texas, lesen diberikan mengikut jenis seperti nyawa, kemalangan, kesihatan dan HMO. Sebagai alternatif, di negeri Florida, lesen diberikan mengikut tahap insurans yang anda jual; lesen 440 membolehkan anda menjual semua jenis insurans, sementara lesen 215 meletakkan sekatan pada apa yang anda jual.

3

Pilih barisan produk anda. Insure Me.com menyatakan bahawa anda perlu menentukan produk insurans apa yang akan anda jual. Tinjau carian ketekunan anda dari agensi lain untuk menentukan produk insurans mana yang kekurangan bekalan atau kurang dijual di pasaran anda. Fokus untuk menawarkan produk tersebut bersama dengan produk popular di kawasan anda. Contohnya, jika anda berada di Houston, anda mungkin ingin menawarkan insurans banjir kerana ancaman taufan.

4

Dapatkan pembiayaan anda. Secara amnya, anda tidak akan memerlukan sejumlah besar wang untuk memulakan perniagaan insurans. Kos permulaan utama anda adalah mendapatkan lesen dan menyewa pejabat. Kerana kos rendah untuk memulakan perniagaan insurans, anda mungkin tidak memerlukan pembiayaan dari pemberi pinjaman. Cuba gunakan 401K atau rancangan pencen anda sebagai pinjaman perniagaan.

Sekiranya anda tidak dapat menggunakan simpanan anda atau mendapatkan pinjaman dari akaun persaraan, pergi ke penulis rancangan perniagaan atau muat turun perisian penulisan rancangan perniagaan seperti Planware atau Plan Write untuk membuat rancangan perniagaan yang sesuai. Anda memerlukan rancangan perniagaan untuk mendapatkan pinjaman. Lawati bahagian bantuan kewangan dalam talian SBA dan cari pinjaman mikro untuk mendapatkan pinjaman perniagaan kecil.

5

Cari ruang pejabat. Ruang pejabat yang ideal akan mempunyai ruang penerimaan kecil, pejabat untuk anda, dan ruang persidangan atau akses ke bilik persidangan. Gunakan ruang persidangan untuk perundingan pelanggan baru dan berikan seminar atau bengkel kecil untuk pelanggan sedia ada dan berpotensi.

6

Insuranskan perniagaan insurans anda. Sekiranya anda tidak memasuki perniagaan insurans francais, seperti Allstate, hubungi peguam untuk melihat insurans apa yang anda perlukan untuk melindungi agensi anda dengan betul. Beberapa contoh insurans merangkumi kesalahan dan peninggalan insurans dan insurans liabiliti.