Bagaimana Memulakan Perniagaan Kitar Semula di Texas

Memulakan perniagaan kitar semula dan pengumpulan sampah mungkin terbukti menguntungkan jika anda dapat memperoleh harga yang cukup tinggi untuk bahan-bahan yang anda rancangkan untuk dikitar semula. Dalam menjalankan perniagaan kitar semula, anda mungkin hanya memusatkan perhatian pada koleksi, atau anda juga boleh menggunakan kitar semula yang sebenarnya. Sekiranya anda merancang untuk membuka perniagaan seperti itu di Texas, anda mesti mengambil kira undang-undang dan keadaan pasaran khusus untuk Texas.

1

Pilih jenis sampah yang anda ingin menebus atau mengitar semula. Bahan biasa untuk kitar semula termasuk botol, tuala kertas dan tin aluminium. Menurut laman web Mula Perniagaan Kitar Semula, segala jenis besi buruk yang ditebus mungkin menguntungkan. Laman web ini juga menyatakan bahawa komputer lama mengandungi emas, perak dan platinum yang boleh anda gunakan dalam kitar semula. Bahagian kereta sampah dan perhiasan murah mengandungi logam yang berharga dalam industri kitar semula.

2

Daftar dengan Jabatan Keselamatan Awam Texas untuk mendapatkan sijil pendaftaran. Menurut Bab 1956 Kod Pekerjaan Texas, mana-mana entiti kitar semula besi buruk perlu mendaftar dengan Jabatan Keselamatan Awam Texas, sama ada terlibat dalam kitar semula sebenar atau hanya koleksi. Perniagaan kitar semula logam mesti mengisi borang permohonan dan membayar yuran pendaftaran $ 500, mulai Ogos 2011, untuk mendapatkan sijil pendaftaran. Anda mesti mempunyai kad kredit yang sah untuk membayar permohonan dalam talian; pembayaran tidak dapat dikembalikan. Sijil ini sah selama dua tahun, dan anda mesti memperbaharuinya setelah tempoh tersebut tamat.

3

Dapatkan Sijil Kehadiran dari laman web Setiausaha Negara Texas. Isi aplikasi yang menyediakan maklumat asas perniagaan anda, seperti nama dan alamat, serta maklumat peribadi anda. Anda boleh mengisi aplikasi secara dalam talian dan memuat naiknya ke laman web yang sama.

4

Periksa kerajaan daerah dan bandar anda untuk mendapatkan izin yang diperlukan. Daerah Texas tertentu memerlukan izin untuk menjalankan perniagaan kitar semula, sementara yang lain tidak memerlukan izin atau lesen. Untuk mengetahui sama ada daerah anda memerlukan izin untuk menjalankan perniagaan anda, pergi ke laman web daerah anda atau pejabat daerah.

5

Kumpulkan dokumentasi personel dan memenuhi keperluan peribadi untuk pendaftaran perniagaan. Ini termasuk dokumen yang membuktikan bahawa pemilik perniagaan atau pemegang kepentingan tidak memiliki sejarah jenayah yang mendiskualifikasi. Di samping itu, anda juga mesti memberikan alamat e-mel yang sah yang digunakan untuk hubungan perniagaan. Hantarkan dokumen-dokumen ini ke alamat berikut:

Jabatan Keselamatan Awam Texas

Program Pendaftaran Logam

Peti Surat 4087

Austin, Texas 78773-0001

6

Teliti harga logam sekerap kitar semula di pasaran sehingga anda dapat membentuk idea mengenai jangkaan keuntungan anda. Harga Logam melaporkan bahawa, pada bulan Ogos 2011, harga aluminium LME adalah sekitar $ 1,12 per paun, sementara tembaga LME berharga sekitar $ 4,40 per paun.

7

Cari tapak pelupusan sampah atau sampah tempat anda boleh mengumpulkan bahan untuk dikitar semula. Untuk menolong komuniti anda, anda boleh memutuskan untuk melakukan pengumpulan mingguan dari laman sampah komuniti. Hubungi pihak berkuasa pengurusan sampah komuniti Texas anda dan berikan mereka bekas di mana mereka boleh meletakkan jenis sampah yang anda ingin kitar semula. Labelkan kotak mengikut jenis sampah yang harus masuk ke dalamnya.

8

Pilih lokasi untuk perniagaan anda yang berdekatan dengan tapak pelupusan sampah atau kawasan sampah komuniti anda. Pastikan lokasi mempunyai ruang yang cukup untuk memuatkan semua fasa proses kitar semula anda: tempat mengumpulkan bahan yang dikumpulkan, tempat memisahkan setiap jenis sampah, tempat untuk mesin kitar semula dan tempat meletakkan bahan kitar semula.

9

Ambil pekerja untuk membantu anda mengumpulkan dan mengitar semula. Pengitar semula mesti mempunyai pengetahuan asas mengenai peralatan kitar semula dan bagaimana ia berfungsi. Pada mulanya, anda mungkin memerlukan tiga atau empat pekerja untuk menolong anda. Semasa perniagaan anda berkembang, anda mungkin mengambil lebih ramai pekerja.

10

Beli lori sampah untuk diambil. Menurut Inform, kos purata trak sampah berkuasa diesel lebih daripada $ 170,000. Lori seperti ini mempunyai jangka hayat kira-kira 12 tahun.

11

Dapatkan peralatan yang diperlukan untuk mengitar semula logam sekerap. Ini termasuk mesin gunting, mesin pencincang dan baler. Menurut Scrap Metal Recycling, gunting 150 kg atau 330 lb. yang memotong diameter logam 20 mm atau 0,8 inci berharga kira-kira $ 3,360. Tambahan pula, mesin pencincang yang mempunyai kapasiti pemotongan 800 kg, atau 1760 lb., sejam bernilai sekitar $ 14,907. Akhirnya, pengimbang yang dapat mengumpulkan 26 tan metrik, atau 57,320 lb., logam bernilai $ 5,510. Kitar Semula Logam Sekerap menggunakan ukuran metrik kerana menyediakan data bukan sahaja untuk AS tetapi juga untuk Eropah dan negara-negara lain yang menggunakan ukuran metrik.

12

Iklankan perniagaan anda dalam talian supaya syarikat yang memerlukan produk anda dapat menemui anda. Contohnya, perkhidmatan iklan Internet bayar per klik seperti Google Ads, Yahoo! dan Facebook menyediakan iklan berdasarkan kata kunci dan wilayah. Sekiranya anda ingin mengiklankan perniagaan kitar semula anda hanya di Texas, anda boleh menentukannya apabila anda memilih kata kunci anda. Berikan gambar logam sekerap anda yang dikitar semula mengikut jenisnya, seperti keluli, aluminium, besi atau emas.