Penyelesaian Akaun Pedagang

Banyak perniagaan kecil mendapati bahawa menawarkan pelanggan pilihan untuk membayar dengan kad kredit mempunyai beberapa kelebihan, seperti kemudahan untuk pelanggan dan peningkatan penjualan untuk perniagaan mereka. Pemilik perniagaan yang memilih untuk melakukannya memerlukan perkhidmatan penyedia akaun pedagang. Terdapat beberapa jenis akaun pedagang, dengan pelbagai ciri dan pelbagai bayaran.

Jenis-Jenis

Walaupun banyak bank menawarkan perkhidmatan pemprosesan kad kredit kepada peniaga, hanya sedikit yang menyediakan pelbagai perkhidmatan dan pilihan pemprosesan yang dapat dilakukan oleh perniagaan akaun peniaga bebas. Syarikat-syarikat ini, yang dikenali sebagai Organisasi Jualan Bebas / Penyedia Perkhidmatan Anggota pakar dalam pemprosesan kad kredit. ISO / MSP, juga disebut penyedia akaun pedagang, menawarkan perniagaan dari semua ukuran kemampuan untuk memproses pembelian kad kredit dalam talian, tanpa wayar dan mudah alih.

Akaun Runcit atau Internet

Dua jenis urus niaga asas kad kredit adalah pembelian yang dilakukan tanpa adanya kad secara fizikal, seperti pesanan telefon dan Internet, dan pembelian di kedai runcit di mana kad tersebut dileret melalui terminal pemprosesan.

Bayaran transaksi lebih rendah untuk pembelian di mana kad tersebut ada, tetapi sebilangan penyedia akaun peniaga runcit akan menutup akaun anda jika anda memproses terlalu banyak penjualan dalam talian. Sekiranya lebih daripada separuh penjualan anda berasal dari pembelian Internet atau telefon, anda harus mendaftar dengan penyedia akaun pedagang Internet.

Gerbang Pembayaran

Gerbang pembayaran digunakan dengan akaun pedagang Internet, dan memungkinkan memproses pesanan kad kredit tanpa had secara serentak. Pembelian akan melalui dua lapisan kebenaran; pertama melalui pengeluar kad, dan kemudian melalui pintu masuk pembayaran, memberikan lapisan keselamatan tambahan untuk transaksi dalam talian. Seluruh proses mengambil masa sekitar dua saat. Pembayaran yang diterima pada hari tertentu diproses dalam satu kumpulan, dan biasanya akan muncul di akaun bank anda dalam dua hari bekerja.

Penyelesaian Mudah Alih Dan Tanpa Wayar

Akaun pedagang tanpa wayar membolehkan anda memproses transaksi kad kredit dari lokasi terpencil, menggunakan terminal tanpa wayar. Ini adalah pilihan yang baik jika anda menjual barang dagangan di pameran atau pameran perdagangan, atau menyediakan perkhidmatan mudah alih seperti penarik.

Dengan akaun pedagang mudah alih, anda boleh menggunakan iPhone atau iPad anda untuk memproses pembelian kad kredit. Sekiranya anda memilih jenis perkhidmatan ini, anda perlu mendaftar dengan Authorize.net, yang digunakan oleh penyedia akaun peniaga mudah alih untuk membenarkan transaksi.

Bayaran

Anda boleh membayar yuran perkhidmatan bulanan antara $ 15 hingga $ 25, ditambah sekitar 25 hingga 35 sen untuk setiap transaksi yang diproses. Anda mungkin juga perlu membeli atau menyewa peralatan anda. Beberapa syarikat mengenakan bayaran sehingga $ 500 sebagai bayaran permohonan, yang mungkin tidak dapat dikembalikan, tetapi banyak yang akan membolehkan anda membuat permohonan secara percuma. Pastikan untuk memeriksa perbelanjaan tersembunyi, seperti bayaran untuk sokongan teknikal atau pemprosesan kad yang dipercepat.

Baca perjanjian perkhidmatan anda dengan teliti sebelum mendaftar untuk perkhidmatan akaun pedagang, dan periksa reputasi syarikat dengan Better Business Bureau.