Cara Memasarkan Pembukaan Besar Melalui Media Sosial

Pembukaan besar yang berjaya dapat menentukan tahap untuk usaha perniagaan yang menguntungkan, tetapi memasarkan acara dengan betul adalah perlu untuk memastikannya dapat dilaksanakan dengan baik. Ini dibuat lebih sukar oleh perubahan sifat media dan peningkatan keperluan untuk mengekalkan kehadiran dalam talian. Membuat pelbagai suapan dalam talian melalui cawangan media sosial yang tersedia dalam talian adalah kaedah terbaik untuk memastikan anda akan menarik banyak orang ke acara pembukaan anda.

1

Buat blog sebelum pembukaan utama yang menunjukkan kemajuan perniagaan anda dalam mempersiapkan pembukaannya yang besar. Hantarkan cerita, gambar dan video mengenai penyediaan kemudahan, pengambilan pengumuman atau berita lain untuk menghasilkan kandungan mengenai pembukaan perniagaan anda. Anda juga boleh menggunakan catatan blog untuk memberitahu pelanggan mengenai operasi atau acara perniagaan masa depan.

2

Buat akaun Twitter untuk perniagaan anda sebelum pembukaan. Gunakan akaun Twitter anda untuk menghantar entri yang lebih kecil mengenai persiapan pembukaan dan acara pembukaan. Sekiranya anda mempunyai logo untuk perniagaan anda, gunakan sebagai avatar Twitter untuk akaun tersebut.

3

Pasarkan perniagaan anda melalui laman web dan aplikasi pemasaran berdasarkan lokasi. Kedai media sosial ini membolehkan perniagaan membayar iklan, yang dipaparkan kepada pemilik akaun di laman web yang tinggal di kawasan anda. Outlet pemasaran berdasarkan lokasi untuk media sosial merangkumi Gowalla, Facebook Places dan Foursquare. Pengguna media sosial yang melihat iklan anda melalui outlet ini dapat menandakan perniagaan anda sebagai kegemaran peribadi, yang dapat dilihat oleh lebih banyak pengguna.

4

Iklankan pembukaan utama anda di pelbagai media sosial yang telah anda gunakan untuk menghebahkan persiapan pembukaan anda. Sertakan semua butiran mengenai di mana, apa peristiwa yang akan berlaku, berapa lama acara itu akan dijalankan dan maklumat lain yang berkaitan. Sekiranya ada blogger yang mungkin dapat memberikan berita tambahan untuk pembukaan anda telah mengikuti suapan dalam talian anda, jemput mereka untuk datang ke pembukaan.

5

Sediakan suapan video langsung untuk acara pembukaan utama anda. Anda boleh menyediakan kebanyakan blog untuk mengalirkan suapan video langsung. Ini dapat membantu meningkatkan kehadiran pada hari acara pembukaan anda sekiranya orang dapat melihat lalu lintas yang dibuat oleh pembuka anda. Sekiranya anda menghadapi masalah mengoptimumkan blog anda untuk suapan video langsung, manfaatkan aplikasi suapan video yang tersedia dalam talian.