Apakah Pembiayaan Penjual yang Mencairkan Sendiri?

Dalam banyak kes, pembiayaan terbaik yang tersedia semasa anda membeli bangunan untuk perniagaan kecil anda adalah pembiayaan yang berasal dari penjual. Pembiayaan penjual sering membawa syarat unggul dan pelaksanaan lebih cepat daripada pembiayaan tradisional. Sekiranya anda dapat menemuinya, pembiayaan penjual yang juga melikuidasi diri akan menjimatkan anda daripada membuat pembayaran dan membiayai semula belon di masa hadapan.

Mengapa Penjual Kewangan

Pembiayaan penjual hampir selalu saling menguntungkan pembeli dan penjual. Pembeli menang dengan mendapatkan akses kepada pembiayaan yang kompetitif tanpa masalah atau perbelanjaan untuk mendapatkan pinjaman tradisional. Penjual juga mendapat keuntungan. Apabila penjual membiayai penjualan bangunannya, dia mengubah aset harta tanahnya menjadi aliran pembayaran bulanan yang dapat bertahan selama bertahun-tahun. Dia juga menyebarkan tanggungjawab cukai keuntungan modal dalam jangka panjang dan sering dapat menjual hartanya dengan lebih cepat.

Penjimatan Mencairkan Diri

Banyak gadai janji harta komersial mempunyai belon, yang bermaksud mereka mesti dibiayai semula secara berkala. Pembiayaan cair sendiri berfungsi seperti gadai janji kediaman tradisional selama 30 tahun: Sekiranya anda membuat semua pembayaran anda, akhirnya pinjaman akan dilunaskan. Penjimatan daripada tidak perlu membayar yuran permohonan, kos penilaian dan kos penutupan untuk membiayai semula secara berkala memang jelas, tetapi pembiayaan yang mencairkan diri menjimatkan wang anda dengan cara kedua. Apabila anda mempunyai gadai janji dengan pembayaran belon, anda akhirnya membayar lebih banyak faedah. Ini berlaku kerana cara gadai janji dibayar. Pada mulanya, anda membayar banyak faedah dan sedikit pokok dan, apabila gadai janji bertambah, perkadarannya berubah. Sekiranya anda mempunyai pembayaran belon, anda akan mempunyai gadai janji "baru" secara berkala, jadi anda selalu membayar faedah yang lebih tinggi.Sebagai gambaran, katakan anda membayar gadai janji $ 1 juta pada kadar 5,5 peratus dilunaskan selama 25 tahun dengan belon pada tujuh tahun. Pada tujuh tahun, anda mencapai 28 peratus sepanjang hayat pinjaman, tetapi anda hanya membayar 15.91 peratus gadai janji kerana pembayaran belon ini.

Faedah Kewangan Penjual Lain

Pembiayaan penjual sendiri yang cair tidak hanya menjimatkan wang anda. Ia juga lebih mudah diperoleh daripada pembiayaan tradisional. Sekiranya penjual bersedia menawarkan pembiayaan dan membuat kontrak dengan anda, anda biasanya akan diluluskan. Anda juga tidak perlu mendapatkan penilaian, dan biasanya anda tidak perlu menghantar paket maklumat terperinci, seperti yang anda lakukan dengan pinjaman bank. Akhirnya, anda boleh merundingkan syarat yang sesuai untuk anda dengan penjual, yang mungkin termasuk wang pendahuluan rendah.

Alternatif Pentadbiran Perniagaan Kecil

Program pinjaman 504 Pentadbiran Perniagaan Kecil adalah alat pembiayaan yang membantu perniagaan kecil membeli aset harta tanah komersial, tetapi masih lebih rendah daripada pembiayaan penjual dengan banyak cara. Pinjaman SBA 504 dapat memberikan wang pendahuluan serendah 10 peratus, tetapi biasanya anda akan membayar antara 1 hingga 1.5 peratus yuran sebagai tambahan kepada kos penutupan anda. Anda juga perlu melalui proses permohonan SBA yang luas dan, dalam kebanyakan kes, memberikan jaminan peribadi. Akhirnya, sementara pembiayaan SBA boleh dicairkan sendiri, kadar faedahnya secara berkala ditetapkan semula, yang bermaksud bahawa pembayaran anda akan berubah-ubah pada masa akan datang.