Cara Menambah Kumpulan Facebook ke Flipboard

Anda boleh menambahkan kumpulan Facebook anda ke Flipboard pada iPad anda. Semasa Flipboard melancarkan versi pertama pada tahun 2010, ia hanya menyokong akaun Facebook dan kemas kini dari rakan anda. Pada masa penerbitan, Flipboard menyokong kumpulan, halaman dan tetapan khusus lain untuk Facebook.

Papan Terbalik

Flipboard adalah aplikasi iPad percuma yang membolehkan anda menyambungkan akaun rangkaian sosial anda, seperti Facebook, Twitter dan LinkedIn. Anda boleh menyambungkan akaun dalam talian lain seperti Tumblr, Flickr, Instagram dan Google Reader. Aplikasi ini berfungsi seperti pembaca suapan yang menarik maklumat, kemas kini, gambar dan pautan dari akaun anda dan memaparkan kandungan itu secara visual, di mana anda membalik item atau halaman individu.

Kumpulan Facebook

Kumpulan Facebook adalah cara bagi pengguna rangkaian untuk membuat ruang peribadi atau awam. Setiap ahli kumpulan dapat menjemput rakan dan mula berkongsi kandungan di laman utama kumpulan. Sebilangan kandungan yang dapat dikongsi ahli termasuk kemas kini status, pautan luaran dan gambar. Flipboard menarik jenis kandungan ini dari kumpulan dan memaparkannya sebagai halaman atau item di dalam aplikasi iPad.

Tambah

Untuk menambahkan kumpulan Facebook ke aplikasi Flipboard, ketuk ikon "Flipboard" dari skrin utama iPad. Setelah dilancarkan, ketuk tab "Lagi" di sudut kanan atas skrin. Ketuk pada akaun "Facebook", kemudian ketuk folder "Kumpulan" dan ketuk salah satu kumpulan yang menjadi milik anda. Ketuk butang "Tambah" berhampiran sudut kiri atas halaman. Anda kini berjaya menambahkan kumpulan Facebook ke Flipboard.

Gunakan

Flipboard adalah aplikasi mudah untuk digunakan. Untuk menggunakan aplikasi, ketuk salah satu grafik akaun dari halaman depan. Baca dan tinjau kandungan di skrin berikutnya, kemudian geser perlahan jari anda dari kanan ke kiri di skrin untuk "membalik" halaman. Untuk melihat lebih banyak butiran item, ketuk sekali. Isyarat utama iPad yang anda perlukan adalah mengetuk dan meleret, yang membolehkan anda bergerak pantas melalui kandungan.