Cara Menyekat iFrames Dari Laman Web

IFrames menimbulkan risiko keselamatan bagi perniagaan anda kerana dapat digunakan untuk menyampaikan kod berbahaya - seperti virus, trojan atau spyware - ke komputer anda. IFrames juga digunakan untuk menampilkan iklan pop-under dan untuk menetapkan kuki di komputer anda yang masih bertahan walaupun anda membersihkan kuki dari penyemak imbas anda. Untuk mengelakkan penyalahgunaan iFrames, anda boleh menyekatnya dari laman web menggunakan parameter keselamatan untuk Internet Explorer atau Firefox, dan dengan pemalam untuk Google Chrome.

internet Explorer

1

Klik "Mula" dan "Internet Explorer" untuk melancarkan penyemak imbas anda.

2

Pilih "Alat" dan "Pilihan Internet" dari menu penyemak imbas. Klik untuk menyerlahkan tab "Keselamatan".

3

Pilih "Internet" untuk zon dan klik "Tingkat khusus ..." untuk mengedit pilihan keselamatan untuk penyemak imbas ini di Internet.

4

Tatal ke bawah ke kategori Pelbagai dan klik "Lumpuhkan" di bawah "Melancarkan program dan fail dalam IFRAME." Klik "OK" dua kali untuk menyimpan dan mengaktifkan perubahan anda.

Firefox

1

Klik "Mula" dan "Mozilla Firefox" untuk melancarkan penyemak imbas.

2

Ketik "about: config" (tanpa tanda petik di sini dan di seluruh) ke bar alamat penyemak imbas dan tekan "Enter." Klik "Ya" untuk mengesahkan bahawa anda ingin membuat perubahan pada konfigurasi Firefox.

3

Ketik "browser.frames.enabled" di kotak carian dan tekan "Enter."

4

Klik dua kali entri "browser.frames.enabled" untuk menukar nilainya dari "true" menjadi "false." Jangan buat perubahan jika nilainya sudah "palsu". Tutup tetingkap atau tab "about: config".

Google Chrome

1

Pasang pemalam NotScript di Chrome dengan mengklik ikon berbentuk sepana, memilih "Tetapan ..." dan mengklik "Sambungan."

2

Klik "Dapatkan lebih banyak sambungan ..." untuk memaparkan Kedai Web Chrome. Ketik "Notscripts" di kotak carian dan tekan "Enter." Klik butang "Tambahkan ke Chrome" di sebelah hasil NotScript di layar, kemudian klik "Tambah" untuk mengesahkan.

3

Ikuti arahan di skrin untuk menetapkan kata laluan untuk peluasan dan ubah pilihan persediaan mengikut pilihan anda.