Jenis Halaman Terbaik untuk Tempat Acara di Facebook

Facebook membolehkan perniagaan membuat halaman Facebook untuk berkomunikasi dengan pelanggan dan bakal pelanggan secara percuma. Semasa anda membuat atau mengedit halaman, anda dapat memilih pengelompokan dan kategori untuk mengoptimumkan halaman untuk jenis perniagaan khusus anda dan berhubung dengan pengguna Facebook yang tepat. Sekiranya anda mewakili tempat acara, anda mempunyai beberapa pilihan pengelompokan dan pengkategorian. Pilihan anda bergantung pada jenis acara tempat pengkhususan tempat anda.

Seni, Hiburan, Kehidupan Malam

Sekiranya tempat acara anda mengkhususkan diri dalam mengadakan pembukaan seni, komedi stand-up, malam tarian atau seumpamanya, pilih kumpulan "Perniagaan dan Tempat Tempatan" dan kategori "Seni, Hiburan dan Kehidupan Malam".

Muzik secara langsung

Tempat-tempat acara muzik langsung mempunyai kategori tersendiri untuk mereka di Facebook. Apa pun ukuran tempat anda, jika diarahkan untuk muzik langsung, pilih kategori "Tempat Konsert" dari kumpulan "Perniagaan dan Tempat Tempatan" atau "Muzik".

Sukan

Tempat-tempat acara sukan seperti stadium dan arena juga mempunyai kategori halaman Facebook mereka sendiri, iaitu "Tempat Sukan", tersedia dalam kumpulan "Sukan" atau "Perniagaan dan Tempat Tempatan". Walau bagaimanapun, jika tempat sukan anda berbeza dalam pelaksanaan dan perkhidmatannya, pilih kategori "Sukan / Rekreasi / Aktiviti" dari kumpulan "Perniagaan dan Tempat Tempatan".

Acara Perniagaan dan Profesional

Beberapa tempat acara menawarkan pelbagai perancangan acara dan perkhidmatan lain untuk acara syarikat, persidangan profesional dan mesyuarat organisasi. Sekiranya itu benar bagi syarikat anda, pilih kategori "Perancangan Acara / Perkhidmatan Acara" dari kumpulan "Perniagaan dan Tempat Tempatan".

Perbezaan antara Kategori

Kategori halaman Facebook yang berbeza mempunyai medan maklumat yang serupa untuk diisi sehingga orang lain dapat membaca mengenai tempat acara anda. Perbezaan sebenar antara mereka terletak pada nama kategori itu sendiri. Ketika pengguna Facebook mencari halaman Facebook, kategori muncul di sebelah nama halaman dalam hasil carian. Ini membantu pengguna membuat keputusan untuk melihat halaman anda, berdasarkan apa yang mereka perlukan. Oleh itu, penting untuk memilih kategori yang tepat.

Menukar Kategori

Sekiranya anda telah membuat halaman Facebook untuk tempat acara anda, anda boleh mengubahnya pada bila-bila masa. Semasa melihat halaman anda, klik butang "Edit Halaman" di sudut kanan atas halaman, dan kemudian klik "Maklumat Asas" di bar menu kiri. Kotak lungsur pengelompokan dan kategori muncul di bahagian atas halaman. Klik dan bereksperimen dengan pelbagai kategori