Cara Menjual Barangan Buatan Sendiri di Kedai Konsainan

Kedai konsainan memberi anda peluang untuk menjual barang dagangan anda, dengan pemilik kedai mengambil peratusan dari penjualan anda. Ini adalah kaedah yang menjimatkan untuk mendapatkan produk anda di hadapan khalayak pengguna tanpa perlu melabur dalam perbelanjaan overhed yang biasanya berkaitan dengan menjalankan perniagaan kecil.

Lakukan Penyelidikan Anda

Lakukan penyelidikan pasaran dan kenal pasti kedai konsainan yang membawa barang serupa dengan barang yang anda buat. Butik dan kedai kecil yang terkenal dengan pilihan barangan buatan tangan atau barang hadiah eklektik adalah tempat yang sesuai untuk bermula. Tanya mengenai perjanjian konsinyasi, struktur harga, lalu lintas pelanggan dan pendapatan penghantar biasa. Ini akan membantu anda membuat keputusan mengenai kedai konsainan mana yang akan menjadi wakil terbaik untuk produk anda dan menghasilkan wang paling banyak.

Menghasilkan dan Mengemas

Banyak kedai konsainan yang ingin mengetahui berapa banyak inventori yang anda ada jika mereka mula membawa produk anda dan ia menjual dengan cepat. Cukuplah barang anda yang siap menyimpan stok apa sahaja ruang yang tersedia untuk anda di kedai konsainan dan menyegarkannya dengan kerap. Buat pembungkusan dan paparan yang menarik untuk menarik perhatian produk anda. Contohnya, jika anda menjual sabun buatan tangan, pasangkan bakul hadiah yang mengandungi beberapa jenis dan juga paparan untuk menjual sabun yang dibungkus secara individu. Tawarkan sampel atau penguji produk sekiranya mungkin.

Gunakan Strategi Penetapan Harga Pintar

Pemilik kedai konsainan mungkin mempunyai cadangan untuk mendapatkan titik harga yang sesuai, tetapi secara amnya, harga bergantung kepada setiap pengirim. Teliti produk serupa yang dijual di kawasan anda dan pertimbangkan kos yang berkaitan dengan membeli bahan dan menghasilkan produk anda supaya anda tidak menjual diri dan kehilangan wang. Buat strategi penetapan harga yang mendorong pengguna membeli gandaan. Sebagai contoh, harga satu bar sabun buatan sendiri pada harga $ 5 dan tawarkan tiga bar dengan harga $ 10.

Pasarkan Diri Anda

Walaupun kedai konsainan sering mempunyai anggaran pemasaran mereka sendiri atau menawarkan pengiklanan bersama untuk pengirim barang, mempromosikan perniagaan anda sendiri dapat meningkatkan lalu lintas ke kedai konsainan yang membawa produk anda. Buat laman web yang memberikan maklumat mengenai bahan dan proses yang digunakan untuk membuat barang buatan tangan anda dan tinggalkan kad nama atau brosur di kawasan paparan anda di kedai konsainan. Pelanggan berpotensi dapat mengetahui lebih banyak mengenai anda dan produk anda, dan mereka dapat mengambil maklumat untuk membuat keputusan pembelian di masa hadapan.