Cara Memasang Penutup Pelindung yang Jelas untuk iPad

Filem pelindung yang jelas melindungi skrin iPad anda dari minyak dan calar. Sebilangan penutup pelindung melekat pada iPad anda dengan pelekat yang rendah, yang menahannya di tempat tanpa terlalu melekit. Filem lain menggunakan semburan lembap untuk membantu penutup pelindung anda melekat tanpa pelekat.

1

Lap skrin iPad anda dengan bersih dengan kain lembut dan bebas serat untuk menghilangkan kotoran, habuk dan minyak.

2

Basahkan kain dengan ringan dan buang kelembapan berlebihan. Lap skrin kali kedua untuk mengeluarkan zarah yang tinggal. Biarkan iPad kering dengan sempurna.

3

Basuh tangan anda dengan sabun dan air dengan bersih untuk menghilangkan serpihan dan mengurangkan jumlah minyak semula jadi di hujung jari anda.

4

Letakkan filem yang jelas di atas iPad untuk melihat bagaimana ia berbaris. Berlatih menyebarkannya ke peranti beberapa kali sehingga anda dapat memahami cara penggunaannya.

5

Tanggalkan pelekat pelekat dari penutup pelindung yang jelas. Jangan biarkan filem menyentuh apa-apa, terutamanya itu sendiri.

6

Susun filem dan susun lubang pada filem dengan iPad.

7

Gosokkan filem dari bahagian tengah iPad anda ke luar untuk menghilangkan gelembung udara atau kedutan. Angkat satu sudut dengan berhati-hati dengan kuku anda dan ubah semula filemnya jika perlu.

8

Melicinkan kedutan dan gelembung keluar dari filem di skrin anda. Sekiranya anda juga mempunyai penutup pelindung untuk bahagian belakang iPad, gunakan dengan cara yang sama.

9

Bersihkan filem dengan kain lembut dan bebas serat setelah memasangnya untuk menghilangkan cap jari.