Cara Memindahkan Album Picasa ke iPicasso pada iPad

Sekiranya perniagaan anda menggunakan perkhidmatan Picasa dalam talian percuma Google untuk menyimpan dan berkongsi foto, anda boleh memindahkan album Picasa ke iPad anda dengan Myventics Uvento, sebuah aplikasi yang sebelumnya dikenali sebagai iPicasso. Sebagai contoh, jika anda telah mengambil beberapa gambar untuk katalog produk anda yang seterusnya, anda boleh memindahkannya ke iPad anda untuk meninjau gambar semasa dalam perjalanan. MyPics membolehkan anda melihat album Picasa syarikat anda walaupun iPad anda tidak disambungkan ke Internet.

1

Tekan butang "Rumah" pada iPad anda. Ketuk "App Store" di layar utama, lalu ketuk "Cari." Ketik "MyPics", kemudian ketuk "Cari" sekali lagi. Ketuk "MyPics", kemudian harganya, lalu "Pasang". Taipkan ID Apple anda pada arahan. Aplikasi MyPics memuat turun dan memasang pada iPad anda.

2

Ketuk ikon "MyPics" di iPad anda untuk melancarkan aplikasi. Taipkan nama pengguna dan kata laluan Picasa anda pada arahan.

3

Ketik "Tetapan", kemudian "Kawalan Cache." Senarai album foto anda muncul.

4

Ketuk butang "Hidup / Mati" di sebelah nama album ke tetapan "Hidup" untuk mengaktifkan cache. Ini memaksa aplikasi menyimpan salinan album di iPad anda.

5

Ketuk nama album untuk melihat gambarnya dan pindahkan ke iPad anda.