Cara Membuat Senarai Surat Langsung

Apabila anda memutuskan untuk mempromosikan perniagaan kecil anda melalui surat terus, anda mempunyai dua pilihan: Sewa senarai atau bina perniagaan anda sendiri. Senarai yang disewa hanya boleh digunakan sekali, dan mahal. Sekiranya anda membina sendiri, anda boleh menggunakannya berulang kali, menambahnya, menyesuaikannya dan memantau seberapa baik ia membantu anda menyasarkan pelanggan. Anda boleh membina senarai mel anda sendiri setelah anda memahami cara menggunakan sumber semasa anda dan membuat yang baru.

1

Kaji sumber dalaman anda. Sekiranya anda pernah berniaga dalam masa yang sama, kemungkinan besar anda mempunyai banyak alamat. Menyusun alamat dari catatan pelanggan, surat-menyurat pelanggan (termasuk aduan), catatan mengenai jaminan dan perkhidmatan, prospek penjualan apa pun yang dikumpulkan oleh jurujual anda, dan maklumat hubungan dari bekas pelanggan.

2

Kumpulkan alamat dari sumber luaran. Anda boleh mendapatkan alamat dari laman web pelanggan, direktori perdagangan, direktori persatuan, direktori dewan perdagangan, dan majalah dan surat khabar mengenai orang-orang dalam komuniti. Biasakan menonton alamat yang diterbitkan atau orang yang mungkin menjadi pelanggan yang baik.

3

Pegang lukisan. Tawarkan hadiah bulanan, seperti potongan harga, kepada orang yang menjatuhkan kad perniagaan mereka dalam mangkuk di perniagaan anda. Gunakan kad-kad ini untuk ditambahkan ke senarai mel anda. Buat tawaran yang serupa melalui laman web anda, menghendaki pelanggan memberi anda maklumat hubungan mereka pada saat mereka mendaftar untuk bertanding.

4

Kemas kini senarai mel anda sentiasa. Sebilangan orang akan diminta untuk dikeluarkan dari senarai surat anda, dan yang lain akan meminta untuk ditambahkan. Semasa anda menemui direktori baru atau menerima lebih banyak kad nama untuk gambar anda, kemas kini senarai anda. Ini akan memberi anda senarai khusus yang tidak dimiliki oleh persaingan anda, dan anda boleh menghantar pesanan pemasaran langsung anda kepada orang yang kemungkinan besar akan membeli dari anda.