Cara Membuat Label Borong Anda Sendiri

Setiap pemilik perniagaan borong pasti tertanya-tanya sama ada menggunakan firma reka bentuk dan percetakan profesional atau membuat label menggunakan perisian dalaman. Walaupun menggunakan firma profesional menjamin hasil yang profesional, membuat label anda sendiri akan lebih murah jika anda melakukan semua langkah dengan sabar dari reka bentuk hingga pengeluaran, memahami dengan jelas bagaimana mengedit, mengimport dan mencetak dari perisian dalaman anda, dan mempunyai pencetak berkualiti tinggi.

1

Beli sebungkus kosong label yang boleh dicetak dari pembekal label utama seperti Avery Dennison Corporation mengikut saiz yang anda mahukan untuk produk anda --- sehingga 8 1/2 / 11-inci. Lihat Sumber. Perlu diingat bahawa untuk menjimatkan kos kepingan label precut, anda juga boleh membeli 8 label 1/2 inci dengan 11 inci untuk dipotong dengan ukuran yang lebih kecil yang disesuaikan.

2

Gunakan perisian penerbitan desktop seperti Microsoft Publisher untuk merancang label produk anda dengan templat label pratetap.

3

Pilih ukuran atau gaya label untuk projek anda dari senarai templat, dan rancang produk anda menggunakan pilihan teks yang ditawarkan atau import fon teks anda sendiri atau reka bentuk, grafik dan gambar pilihan anda. Ingatlah untuk menyimpan berulang kali sepanjang proses reka bentuk. Sekiranya anda memutuskan untuk membeli 8 label 1/2 inci dengan ukuran kecil, pergi ke Langkah 5 untuk mencetak label anda.

4

Cetak satu label ujian dari helaian anda untuk mengesahkan bahawa semua label, apabila diselaraskan pada pencetak anda, akan mencetak tepat seperti yang tertera di skrin komputer anda. Anda boleh menggunakan semula label yang lain di helaian kemudian dengan menyunting label ujian pada pilihan cetak anda sebelum mencetak. Menggunakan kaedah ini bukan hanya memperbaiki masalah penjajaran teks atau gambar semasa cetakan akhir, tetapi juga dapat mengesahkan apakah warna yang anda pilih akan mencetak hampir atau persis seperti yang ditunjukkan --- misalnya, intensiti, nada, ketepuan dan kecerahan warna dalam reka bentuk anda.

5

Cetak label anda menggunakan label 8 1/2-by-11-inci anda. Setelah dicetak, sejajarkan label anda ke dalam timbunan menggunakan panduan pembaris pada pemotong kertas komersial anda, dan potong dengan ukuran.