Bagaimana Menjadi Pembekal Gear MMA

Membekalkan produk untuk industri seni mempertahankan diri boleh menguntungkan, terutamanya jika anda biasa dengan mereka yang terlibat dan telah bertanding dengan diri anda sendiri. Menjual peralatan dan barang-barang lain yang disesuaikan dengan nama pengeluar yang dikenali di arena MMA menarik minat pesaing dan penonton. Sebagai pembekal peralatan MMA, anda boleh memilih untuk menjual kepada pengguna akhir atau peruncit. Mengetahui cara menubuhkan perniagaan anda dan mencari pelanggan adalah aspek penting untuk menjadi pembekal gear MMA yang berjaya.

Gambaran keseluruhan

Setelah dilarang terlalu ganas, seni mempertahankan diri campuran menggunakan teknik dan strategi pertempuran yang dinikmati penonton. Berlatih dalam pelbagai gaya seni mempertahankan diri membantu atlet dalam sukan ini bersaing melalui gusti, tinju, menendang dan manuver lain. Membekalkan produk kepada pesaing yang bersemangat dan orang ramai yang menontonnya dapat memberikan sejumlah pendapatan untuk perniagaan gear MMA anda. Tulis rancangan perniagaan anda dan susun dana melalui simpanan anda, pelabur swasta atau pinjaman bank.

Struktur Perniagaan

Struktur perniagaan anda adalah identiti undang-undang syarikat anda. Tanggungjawab adalah keprihatinan ketika terlibat dengan sukan dalam bentuk apa pun, tetapi terutama sekali dengan sukan yang boleh mengakibatkan bahaya. Mungkin ada situasi di mana pelanggan mendakwa bahawa produk anda menyebabkan kecederaan, kecacatan atau kematian. Anda mungkin memilih untuk beroperasi sebagai pemilik tunggal, tetapi aset peribadi anda tidak akan dilindungi jika syarikat anda disaman. Beroperasi sebagai entiti yang memberikan halangan antara perniagaan dan kehidupan peribadi anda, seperti syarikat dengan tanggungan terhad, mungkin bijak. Rujuk peguam dan akauntan untuk menentukan jenis struktur yang terbaik untuk keadaan dan tujuan anda.

Lesen dan Permit

Selain mendapatkan lesen perniagaan dari pihak berkuasa tempatan anda, menyatakan bahawa mengenakan cukai penjualan membolehkan mereka yang menjalankan perniagaan yang menjual kembali produk dibebaskan dari membayar cukai kepada pemborong mereka. Hanya pelanggan pengguna akhir yang dikenakan cukai penjualan, dan jumlah ini dibayar kepada negeri secara berkala sepanjang tahun. Sebagai pembekal peralatan MMA, untuk mendapatkan pengecualian undang-undang daripada membayar cukai penjualan, anda mesti memohon dengan pejabat penyamaan cukai negeri untuk mendapatkan izin penjual atau nombor kad pengenalan. Sekiranya anda bertindak sebagai pembekal borong ke kedai runcit MMA, maka anda tidak akan mengenakan cukai penjualan kepada mereka, kerana mereka bermaksud menjual semula produk tersebut.

Mengiklankan

Sebaik sahaja anda menemui pengeluar dan pemborong gear MMA yang menggunakan pengedar untuk menjual produk mereka, anda sudah bersedia untuk mula memasarkan syarikat anda kepada calon pelanggan. Cari dalam talian atau hubungi jenama gear MMA kegemaran anda untuk bertanya dan melengkapkan aplikasi pengedar borong. Iklankan produk anda di pertandingan kecil dan pameran perdagangan MMA untuk pelanggan dan peruncit. Taja acara dan kejohanan besar untuk mendapatkan nama syarikat anda di luar sana. Paparkan nama dan logo perniagaan anda sedapat mungkin di tempat-tempat di mana pasaran sasaran anda tertumpu. Kembangkan laman web dan kedai dalam talian untuk meningkatkan penjualan.