Idea Hiburan Pameran Perdagangan

Industri pameran perdagangan mewakili $ 13 bilion aktiviti perniagaan di Amerika Syarikat pada tahun 2013, menurut IBISWorld, sebuah firma penyelidikan pemasaran. Mempersembahkan pameran dagang mungkin merupakan projek satu kali untuk pemilik perniagaan kecil, sementara syarikat lain mengkhususkan diri dalam persembahan pameran perdagangan. Mendapatkan peserta di pintu masuk dan mengunjungi gerai pameran adalah tujuan utamanya, tetapi menjaga pengunjung di pameran perdagangan untuk jangka masa yang panjang juga penting - jadi mereka mengunjungi sebanyak mungkin gerai. Membuat aktiviti yang menghiburkan untuk pelanggan pameran perdagangan dapat membantu mengekalkan perhatian mereka dan tenaga yang tinggi.

Tayangan Slaid dan Video

Pada awal pertunjukan, ambil gambar peserta pameran semasa mereka mengatur dan setiap gerai semasa bahagian pertama persembahan. Sekiranya anda tidak dapat mengambil gambar setiap gerai, maka ambil bilik yang paling tidak biasa, berwarna-warni atau ganjil. Tunjukkan gambar sebagai slaid di skrin besar di bahagian depan pameran dagang. Idea lain ialah meminta peserta pameran menghantar video 60 saat produk atau syarikat mereka kepada anda beberapa minggu sebelum persembahan. Edit video berasingan menjadi satu video panjang. Tayangan video dan slaid boleh dimuat naik ke laman web pameran perdagangan atau ke laman platform video setelah tayangan selesai. Ini juga merupakan alat pemasaran yang berharga untuk dihantar kepada calon peserta pameran untuk pameran perdagangan seterusnya.

Penceramah

Pisahkan kawasan yang jauh dari ruang pameran perdagangan utama dan aturnya dengan kerusi, podium dan mikrofon. Sekiranya ada ruang, sertakan skrin untuk tayangan slaid yang diproyeksikan. Sebagai contoh, di pameran perdagangan pengantin, perancang perkahwinan mungkin memberi petua mengenai cara-cara yang kurang diketahui untuk mengurangkan kos majlis resepsi. Pada pertunjukan yang berorientasikan perniagaan, seorang perunding sumber manusia dapat membincangkan cara-cara untuk mencegah gangguan di persekitaran kerja. Rakam semua persembahan ke DVD dan hantarkan kepada peserta selepas persembahan. DVD boleh dijual kepada pembesar suara untuk digunakan dalam bahan promosi mereka.

Interaksi Langsung

Bawalah pameran perdagangan kepada mereka yang tidak dapat hadir dengan menulis blog, tweet atau mengemas kini halaman Facebook pertunjukan ketika pertunjukan berlangsung. Tambahkan foto untuk minat visual. Temu ramah peserta pameran dan peserta. Setiap peserta pameran dan peserta dapat membuat tweet semula, mengirim mesej e-mel atau mengemas kini halaman Facebook mereka sendiri kepada pelanggan dan pelanggan. Akibatnya, pameran perdagangan menjadi viral.

Kostum dan Watak

Kedua-dua kostum dan watak mendapat perhatian. Pameran perdagangan makanan untuk pengguna atau perdagangan, boleh mempunyai watak-watak berkostum buah-buahan dan sayur-sayuran bergaul dengan para hadirin. Gunakan robot kawalan jauh pada pertunjukan berteknologi tinggi atau watak berpakaian futuristik. Bintang filem yang kelihatan seperti berjalan-jalan di khalayak ramai menjemput para hadirin untuk mengambil gambar mereka. Sekiranya sesuai dengan tema pertunjukan, minta watak lain untuk membagikan selebaran, beg membeli-belah atau barang percuma.

Demonstrasi

Sertakan soalan pada borang permohonan yang menanyakan adakah peserta pameran merancang untuk menunjukkan produk mereka di pameran perdagangan. Tawarkan peluang untuk salah satu demonstrasi berada di kawasan umum yang dapat dilihat oleh lebih ramai peserta daripada mereka yang baru saja melintas di gerai pameran. Galakkan vendor untuk membuat demonstrasi menghiburkan. Ini juga merupakan peluang bagi penganjur pameran perdagangan untuk mendapatkan bayaran tambahan. Rakaman video setiap demonstrasi. Klip boleh digunakan untuk mempromosikan pertunjukan pada tahun berikutnya.