Apakah Jenis Insurans Perniagaan yang Saya Perlu?

Insurans perniagaan melindungi perniagaan anda dan mengurangkan risikonya. Bagaimanapun, liputannya berbeza-beza mengikut perniagaan, jadi anda dapat menggunakan kebijakan perniagaan rakan anda untuk mengenal pasti liputan yang diperlukan oleh perniagaan anda. Untuk mengenal pasti jenis insurans perniagaan yang diperlukan oleh perniagaan anda, anda mesti mempertimbangkan beberapa faktor.

Liabiliti Perniagaan Am

Sekiranya perniagaan anda menjalankan insurans perniagaan, ia akan menggunakan polisi insurans perniagaan am. Inilah inti dasar perniagaan dan perlindungan lain ditambahkan ke dalam dasar utama ini. Perlindungan liabiliti perniagaan am memberi perlindungan kepada perniagaan anda terhadap tuntutan kerosakan badan dan harta benda. Liputan ini juga melindungi daripada tuntutan pengiklanan dan tuntutan kecuaian. Perlindungan liabiliti am juga diperluas untuk perbelanjaan litigasi untuk mempertahankan perniagaan daripada tuntutan ini.

Insurans Auto Komersial

Sekiranya perniagaan anda menjalankan perniagaan dengan kenderaannya, ia akan memerlukan insurans kenderaan komersial. Polisi ini menginsuranskan satu atau beberapa kenderaan dengan tanggungjawab dan kerosakan harta benda, serta liputan kenderaan tambahan, seperti liputan komprehensif dan perlanggaran. Sekiranya anda mempunyai banyak kenderaan dan pemandu, perniagaan anda mungkin layak untuk mendapatkan polisi insurans armada. Jenis polisi insurans ini biasa digunakan untuk perniagaan, seperti syarikat limusin dan syarikat penghantaran, untuk beberapa nama sahaja.

Pampasan Pekerja

Pampasan pekerja adalah perlindungan insurans yang dimandatkan oleh kerajaan. Liputan ini memberi perlindungan kepada pekerja yang cedera semasa bekerja. Perlindungan tersebut membayar pekerja untuk kos perubatan, kos pemulihan dan kehilangan gaji yang disebabkan oleh kecederaan tersebut. Semua negara AS, kecuali Texas, memerlukan perniagaan untuk membawa pampasan pekerja, dan masing-masing mempunyai garis panduan dan keperluan tersendiri untuk perniagaan.

Insurans Pemilik Perniagaan

Variasi perlindungan insurans perniagaan banyak. Sama seperti jenis insurans lain, polisi insurans perniagaan dirancang mengikut keperluan khusus perniagaan. Untuk memenuhi pelbagai keperluan insurans perniagaan, pemilik perniagaan sering memilih polisi insurans pemilik perniagaan. Polisi ini menyediakan perlindungan insurans liabiliti am, perlindungan insurans harta tanah dan insurans gangguan perniagaan. Sebarang liputan tambahan, seperti perlindungan liabiliti produk dan insurans liabiliti profesional, atau kesalahan dan peninggalan insurans, ditambahkan sebagai sokongan kepada polisi pemilik perniagaan.

Pertimbangan

Anda harus selalu bercakap dengan ejen insurans untuk mengenal pasti pilihan perlindungan yang terbaik untuk perniagaan anda. Oleh kerana produk dan pilihan insurans sering berbeza mengikut pembawa insurans, anda mungkin ingin membandingkan sebut harga insurans sebelum membuat pilihan terakhir. Kaji polisi insurans anda menjelang akhir setiap tempoh polisi untuk memastikan bahawa polisi tersebut masih memenuhi keperluan perniagaan anda sebelum pembaharuan.